Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2022

Σεμινάρια επιμόρφωσης πολιτών και φιλοζωικής ευαισθητοποίησης παιδιών από το Δήμο Βύρωνα

Με στόχο την βελτίωση των φιλοζωικών αντανακλαστικών των πολιτών και την ανάπτυξη της φιλοζωικής κουλτούρας της πόλης, ο Δήμος Βύρωνα ξεκινά μια συστηματική προσπάθεια που περιλαμβάνει την επιμόρφωση των πολιτών, την φιλοζωική ευαισθητοποίηση των παιδιών και την εκπαίδευση των αδέσποτων σκύλων, με απώτερο στόχο την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.

Στο πρόγραμμα της δράσης αυτής περιλαμβάνονται:

  • σεμινάρια που  απευθύνονται σε ενήλικες πολίτες, με σκοπό την επιμόρφωση γύρω από την ευζωία, την επικοινωνία και την εν γένει κατανόηση της ψυχολογίας και των αναγκών του σκύλου.
  • διαδραστικά σεμινάρια φιλοζωικής ευαισθητοποίησης σε δημοτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς του δήμου (πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας) που καλλιεργούν τη φυσική τάση των παιδιών να δείχνουν ενδιαφέρον και ευαισθησία απέναντι στα ζώα.
  • συστηματοποιημένη, θετική εκπαίδευση των αδέσποτων σκύλων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Δήμου Βύρωνα, σχετικά με τις προκλήσεις του αστικού περιβάλλοντος, η οποία αποσκοπεί στην αύξηση του ρυθμού υιοθεσιών αδέσποτων ζώων, έναντι της αγοράς ζώων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Δήμος Βύρωνα προσφέρει έως δύο δωρεάν εκπαιδευτικά ραντεβού σε κηδεμόνες που μένουν εντός των ορίων του δήμου και υιοθέτησαν αδέσποτο σκύλο από αυτόν, ώστε να διευκολυνθεί η πορεία της υιοθεσίας, χωρίς κόστος για τον κηδεμόνα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Πράσινο φως» για την ανάπλαση και διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών του έργου ανάπλασης και διαπλάτυνσης της Λεωφ.…

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ελασσόνας: Σε εξέλιξη ο ανοιχτός διαγωνισμός για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων», προϋπολογισμού…

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η συγκέντρωση και αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία

Ο Δήμος Ηρακλείου ολοκλήρωσε τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας…