Άρθρο Localit 22 Ιουνίου, 2021

Σεμινάρια εκλαϊκευμένης γεωλογίας στο πεδίο από το Γεωπάρκο Βίκου -Αώου και την Αναπτυξιακή Ηπείρου

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου διοργανώνει κατά το χρονικό διάστημα από αύριο Τετάρτη 23  Ιουνίου έως 30 Ιουνίου σεμινάρια εκλαϊκευμένης γεωλογίας στο πεδίο με σκοπό την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της γεωλογίας της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό θα λάβουν χώρα δύο πεζοπορικές εξορμήσεις- σεμινάρια πεδίου στη φύση και συγκεκριμένα:

Αύριο Τετάρτη 23 Ιουνίου, στον Σμόλικα με θέμα: «Οι οφιόλιθοι και η ιδιαίτερη γεωλογία του Σμόλικα» και την Τρίτη 29 Ιουνίου, στη χαράδρα του Βίκου με θέμα: «Η ιδιαίτερη γεωλογία και γεωμορφολογία της χαράδρας του Βίκου».

Τα σεμινάρια πεδίου απευθύνονται σε άτομα που απασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με επαγγέλματα που σχετίζονται με τον γεω-τουρισμό (συνοδοί βουνού, οικο-ξεναγοί κά), καθώς και σε πολίτες που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την πλούσια γεω-ποικιλότητα του Γεωπάρκου και της ευρύτερης περιοχής.

Η διοργάνωση γίνεται από την Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ, ως φορέας λειτουργίας του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου και η ανάπτυξη των θεμάτων για τη γεωλογία από ειδικούς επιστήμονες γεωλόγους της ΕΑΓΜΕ- Π.Μ. Ηπείρου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο γίνεται με ευθύνη των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν τον τρόπο μετάβασης και αναχώρησης από το καθορισμένο σημείο. Βασικές γνώσεις και εξοπλισμός πεζοπορίας καθώς και καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με την πανδημία covid-19. Απαραίτητη η διενέργεια self-test την προηγούμενη ημέρα.

Για το πρώτο σεμινάριο ορίζεται σημείο συνάντησης το «Πέτρινο Καταφύγιο του Σμόλικα» στο Παλιοσέλι (υψ. 1680μ) και το σεμινάριο θα λάβει χώρα κατά μήκος της διαδρομής «Πέτρινο καταφύγιο Παλιοσελίου- Δρακόλιμνη Σμόλικα». Ώρα συνάντησης στην είσοδο του καταφυγίου 9.00 π.μ.

Για το δεύτερο σεμινάριο θα υπάρξει ανακοίνωση στο προσεχές διάστημα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως σήμερα, 22 Ιουνίου στο email: vikosaoosgeopark@epirussa.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο: 15 άτομα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Δράσεις και εργαλεία για την προώθηση των ευπαθών ομάδων και των νέων στην απασχόληση

Τη σύμβαση του έργου  «Δράσεις και εργαλεία για την προώθηση των ευπαθών ομάδων και των…

Ενδιαφέρουν 25 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή 25 Ιουλίου για έξι Περιφέρειες της χώρας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου για έξι Περιφέρειες…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άνδρος: Εκσυχρονίζεται και επεκτείνεται το Δημοτικό Σχολείο Χώρας

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Εκσυγχρονισμός και επέκταση Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου», υπέγραψαν ο Δήμος…