Άρθρο Localit 06 Ιουνίου, 2023

Seatrac για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ σε τέσσερις παραλίες της Σκιάθου

Συστήματα για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, εγκατέστησε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε τέσσερις παραλίες του νησιού ( Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή, Κουκουναριές, και Βρωμόλιμνος), ο Δήμος Σκιάθου.

Έχοντας μπει δυναμικά στον χάρτη του προσβάσιμου τουρισμού και διαθέτοντας υποδομές για όλους, ο Δήμος σε συνεργασία με την ΤΟΒΕΑ προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα SEATRAC και να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία.

«Βασική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων μας είναι η Σκιάθος να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί ενέργειες που εξασφαλίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα και κάνουν τη Σκιάθο προσβάσιμη σε όλους. Οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, σε κάθε της έκφανση και σε κάθε δραστηριότητα. Έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν, να διαμορφώσουμε υποδομές και να προσφέρουμε υπηρεσίες με βάση τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας, για να προσθέσει ότι: «Σαφώς είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που οι επισκέπτες με κινητικά προβλήματα μπορούν ισότιμα να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 17 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αμαρουσίου: Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων 2026

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και…

Ενδιαφέρουν 16 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ασπροπύργου: Χρηματοδότηση επέκτασης προαύλιου χώρου του Γενικού Λυκείου

Ο Δήμος Ασπροπύργου θέτει σε τροχιά επίλυσης ένα χρόνιο πρόβλημα σχολικών υποδομών, μετά την εξασφάλιση…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αίγινας: Κατάλληλο προς πόση το νερό στο νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, κατάλληλο προς πόση είναι πλέον το νερό στην Αίγινα,…