Άρθρο Localit 01 Νοεμβρίου, 2024

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την έναρξη  του εμβληματικού έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως – με συνολική χρηματοδότηση 2,12 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

«Πρόκειται για ένα έργο υψηλής προτεραιότητας, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ειδικά των κατοίκων της Άνω Αργυρούπολης, καθώς θα εξασφαλίσει ασφαλείς και προσβάσιμους δημόσιους χώρους για όλους», υπογραμμίζει στην  ανακοίνωσή του  ο Δήμος της πόλης, και προσθέτει ότι:

Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων και η πλήρης αναβάθμιση της λεωφόρου, που περιλαμβάνει νέο ηλεκτροφωτισμό, νέα πεζοδρόμια, ειδικές διαβάσεις, ράμπες για ΑμεΑ, οδηγούς τυφλών και αντιολισθητικές πλάκες, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ξεκινώντας άμεσα με τη διαγωνιστική διαδικασία, με στόχο την ολοκλήρωσή του έως το τέλος του 2026. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, μετά και από την έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σηματοδοτεί την έναρξη αυτής της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης.

«Η ανάπλαση της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως δεν είναι απλά μια κατασκευαστική παρέμβαση. Είναι μια πράξη σεβασμού απέναντι στους κατοίκους μας, καθώς θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους και θα προσφέρει έναν σύγχρονο, ασφαλή και προσβάσιμο χώρο για όλους. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά, για τη συνεργασία και τη στήριξή του σε αυτό το κρίσιμο έργο. Η Λεωφόρος Αργυρουπόλεως μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο δρόμο που ανήκει στους ανθρώπους του, προσβάσιμο, λειτουργικό και φιλικό για όλους» δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Το έργο σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντάσσεται σε μια σειρά παρεμβάσεων που αναδεικνύουν το όραμα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για την αναβάθμιση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της αστικής βιωσιμότητας και προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τάσσεται ομόφωνα κατά του ΠΔ και καταθέτει πρόταση κοινωνικά δίκαιη, στη βάση της ανάγκης προστασίας…