Άρθρο Localit 26 Απριλίου, 2024

Σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου Τεμπών

Τη σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υπέγραψε ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο προϋπολογισμού  411.461,91 ευρώ, με ΦΠΑ, αφορά την κατασκευή εγκαταστάσεων καταφυγίου – κυνοκομείου στην θέση «Παλιά Σφαγεία» στο Μακρυχώρι με 20 ατομικές αίθουσες αδέσποτων ζώων, αύλειο χώρο, ιατρείο κτηνιάτρου και επιπλέον χώρους που εξυπηρετούν το προσωπικό και την λειτουργικότητα του καταφυγίου.

“Το έργο του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο δράσεων, ενεργειών, προμηθειών και εργασιών που κάνουμε από την πρώτη στιγμή και αφορούν την προστασία και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου Τεμπών. Πρόκειται για ένα έργο καθοριστικής σημασίας τόσο για τη διαχείριση του πλήθους των αδέσποτων ζώων και τη σταδιακή μείωσή τους μέσω δράσεων στειρώσεων και υιοθεσιών όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των δημοτών”, υπογράμμισε ο κ. Μανώλης και πρόσθεσε ότι “Ως Δημοτική Αρχή λάβαμε υπόψη μας τα αιτήματα που είχαν για δεκαετίες οι ζωόφιλοι συνδημότες μας, το οραματιστήκαμε, και μετά από μεθοδική και επίμονη προσπάθεια καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη μελέτη του έργου και να το εντάξουμε στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Έτσι φτάνουμε σήμερα στην ευχάριστη θέση να περνάμε στο επόμενο στάδιο της κατασκευή του καταφυγίου, που θα φιλοξενεί προσωρινά τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, θα τους προσφέρει φροντίδα, κτηνιατρική περίθαλψη και αποθεραπεία και θα δώσει μόνιμη και ουσιαστική λύση στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Τεμπών”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
DEF X-Χάρης Δούκας: «Στην Αθήνα πρέπει να δράσουμε σαν να ήταν η Βαρκελώνη»

Συζήτηση για το θέμα του υπερτουρισμού, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τους δημάρχους  Αθήνας,…

Ρεπορτάζ 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ Χαλκιδικής: Δίωξη για παράβαση καθήκοντος στη δήμαρχο Κασσάνδρας και σε άλλα 7 πρόσωπα

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πολυγύρου εις βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας…