Άρθρο Localit 18 Οκτωβρίου, 2022

Σε τροχιά υλοποίησης η αποκατάσταση και επανάχρηση του Κανναβουργείου στην Έδεσσα

Την  έναρξη των εργασιών για μία πολύ σημαντική παρέμβαση στην Έδεσσα, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο, Δ. Γιάννου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, για την κατασκευή του έργου «Λειτουργική αναβάθμιση του διατηρητέου βιομηχανικού συγκροτήματος του Κανναβουργείου και επανάχρησή του ως εστίας πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας», με αρχικό προϋπολογισμό 2.336.228€.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν στο κυρίως κτίριο του χώρου παραγωγής, το διώροφο κτήριο συσκευασίας και αποθήκευσης, το μεταξύ τους υπόσκαφο τμήμα, το ασανσέρ και τον περιβάλλοντα χώρο, έτσι ώστε το βιομηχανικό συγκρότημα να επαναχρησιμοποιηθεί ως επισκέψιμος χώρος και συνεδριακό κέντρο.

“Θα πρόκειται ουσιαστικά για έναν πολυχώρο, στον οποίο οι επισκέπτες θα γνωρίζουν την βιομηχανική ιστορία της Έδεσσας και φυσικά τους σταθμούς της ιστορίας του Κανναβουργείου και τον τρόπο παραγωγής με υδροκίνηση”, τονίζει ο Δήμος.

Αναλυτικότερα, στο κτίριο παραγωγής διαμορφώνεται συνεδριακό κέντρο, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες δραστηριοτήτων και στρογγυλών τραπεζιών, αίθουσα παρουσίασης οπτικοακουστικού υλικού και διαδραστικών δραστηριοτήτων, ενώ ο χώρος με τα μηχανήματα και την τουρμπίνα θα αποτελεί επισκέψιμο χώρο όπου θα ξεναγούνται οι επισκέπτες. Το διώροφο κτίριο που χρησίμευε ως κτίριο συσκευασίας και αποθήκευσης θα μετατραπεί σε αναψυκτήριο – εστιατόριο, ενώ το υπόσκαφο κτίριο που συνδέει τα δύο παραπάνω κτήρια θα λειτουργήσει ως υποστηρικτικός χώρος. Εκτεταμένες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στον περιβάλλοντα χώρο, που αφορούν αποκαταστάσεις φθορών, προσβάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, αλλά και αποκατάσταση της λειτουργίας των ανελκυστήρων.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, αναφερόμενος στους στόχους και τη σημασία του έργου για την πόλη:

«Στόχος του έργου είναι να επαναλειτουργήσει το Κανναβουργείο το συντομότερο δυνατό και να δημιουργηθεί ένας μοναδικός και ταυτόχρονα πολυλειτουργικός χώρος, που θα συμβάλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη της Έδεσσας. Είναι ένα από τα σημαντικά επισκέψιμα σημεία της πόλης και η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών για μία πολύ σημαντική παρέμβαση στην Έδεσσα.

Για τις καθυστερήσεις του έργου δεχθήκαμε έντονη, αλλά ανούσια κριτική, καθώς είναι ένα πολύ απαιτητικό έργο, που απαιτούσε δύσκολες μελέτες και αδειοδοτήσεις. Ως Δημοτική Αρχή προχωράμε μπροστά, με έργα όπως η αποκατάσταση και επανάχρηση του Κανναβουργείου, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας.

Πρέπει να τονίσω ότι το έργο της αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου δεν είναι ξεκομμένο από τις υπόλοιπες δράσεις μας. Λειτουργεί συνδυαστικά με την ενοποίηση του ιστορικού με το εμπορικό κέντρο, τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου και τις παρεμβάσεις που κάνουμε με επισκέψιμους χώρους στους Μύλους και το Βαρόσι. Όλα αυτά λειτουργούν συνδυαστικά και ενισχύουν την προσπάθεια του τόπου για ανάπτυξη και βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

Στον Δήμο Κιλκίς, ξεκινά το πρόγραμμα για τη  συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων με σκοπό την…

Βιώσιμες Πόλεις 18 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων του Δήμου με νέες περιοχές δράσης

Ο Δήμος Χανίων προχωρά στην επέκταση του προγράμματος «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων» σε περιοχές…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ελαίων στον Δήμο

Την ένταξη του Δήμου Κατερίνης στο δίκτυο ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ελαίων και την εγκατάσταση  κάδων συλλογής…