Άρθρο Localit 17 Αυγούστου, 2022

Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση του νοτίου παραλιακού μετώπου της Λεπτοκαρυάς

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανάπλαση του νοτίου παραλιακού μετώπου της Λεπτοκαρυάς, μετά την χρηματοδότηση ύψους 1.488.000 ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο θα εκτελεστεί κατά µήκος της υφιστάµενης παραθαλάσσιας οδού εντός της ζώνης παραλίας πλάτους 10μ, στο νότιο τµήµα του οικισµού της Λεπτοκαρυάς, από το όριο του εγκεκριµένου σχεδίου πόλεως (µετά τις κατασκηνώσεις των Ευαγγελικών) από τον περιµετρικό δρόµο του σχεδίου πόλεως, µέχρι λίγο πριν το ρέµα Ζηλιάνας.

Περιλαμβάνει την πολυεπίπεδη ανάπλαση της υφιστάμενης αμμοχαλικοστρωμένης παραλιακής οδού με ανακατασκευή και αποκατάσταση των διαβρωμένων τμημάτων. Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή, στην ανατολική πλευρά προς την ακτή, πεζοδρομίου πλάτους 2,40 μ., το οποίο θα είναι επιστρωμένο με ψυχρά υλικά, όπως πλάκες πεζοδρομίου ειδικών προδιαγραφών. Στο πεζοδρόμιο θα τοποθετηθούν παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων καθώς και φωτιστικά σώματα ιστού LED. Επιμέρους δράσεις αναμένεται να υλοποιηθούν στις παρεμβάσεις αυτές, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

“Με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει το νότιο παραλιακό μέτωπο της Λεπτοκαρυάς δίνοντας στην περιοχή αξία και προοπτική”, επισημαίνει ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, σε σχετική ανακοίνωσή του, απευθύνοντας ευχαριστίες στις ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Οικονομικών, για τη συνδρομή τους στην επίτευξη ενός ακόμη στόχου του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…