Άρθρο Localit 09 Φεβρουαρίου, 2024

Σε πλήρη εξέλιξη παρεμβάσεις αποκατάστασης πεζοδρομίων ύψους 4 εκ. ευρώ στον Δήμο Χανίων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη εργολαβία του Δήμου Χανίων, ύψους 4.000.000 ευρώ που αφορά στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε όλο το εύρος του, με τα έργα να ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο στην περιοχή του Άη – Γιάννη και την οδό Δεληγιαννάκη.

«Ολόκληρες γειτονιές και περιοχές απροσπέλαστες μέχρι πρόσφατα, αποκτούν πεζοδρόμια που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα και την ασφάλεια του πεζού, όπως η οδός Δεληγιαννάκη, νότια της συνοικίας του Άη Γιάννη (Πρεβαντόριο), όπου η διέλευση του πεζού σε πολλά σημεία του πεζοδρομίου, ήταν αδύνατη. Ομοίως και στις παραμελημένες οδούς του Άη Γιάννη, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται ήδη στην οδό Μακεδονομάχων και να συνεχίζονται σε περαιτέρω σημεία», αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Σημαντική είναι και η προσθήκη νέων στύλων φωτισμού και σωμάτων τύπου LED, καθώς και καινούργιου αστικού εξοπλισμού.

Για «πεζοδρόμια που αλλάζουν και ομορφαίνουν την καθημερινότητα και τη ζωή στις γειτονιές μας», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης ενώ όπως τόνισε οι εργασίες θα συνεχιστούν «σε περισσότερες από 30 περιοχές του Δήμου Χανίων, εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο Άη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά».

Το έργο, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και προβλέπει, πέρα της ανακατασκευής των πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, αλλά και σύγχρονες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…