Άρθρο Localit 29 Ιανουαρίου, 2014

Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό παράβολο

e- paravoloΜέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «e-παράβολο» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, θα μπορούν οι φορολογούμενοι να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα που χρειάζονται χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν στις εφορίες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ, η εφαρμογή έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία. Σε αυτή τη φάση οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται  παράβολα που σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής ‘Αμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Σύντομα αναμένεται να ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ στη πλήρη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα ενταχθούν τα 1.800 παράβολα που υπάρχουν συνολικά.

Με το νέο καθεστώς ο φορολογούμενος συνδέεται με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και επιλέγει την εφαρμογή « e- παράβολο» . Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή του φορέα που ζητά το παράβολο και αυτόματα εμφανίζεται το κόστος του. Ο φορολογούμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του, πατά το κουμπί «υποβολή» και λαμβάνει μήνυμα στο email του με τον κωδικό εξόφλησης και έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό που αποτελεί το e-παράβολο.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα του ΑΜΠΕ με αυτόν τον κωδικό, το παράβολο εξοφλείται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Από τις αρχές Φεβρουαρίου η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσω πιστωτικής κάρτας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Μητσοτάκης: Έχει έρθει η ώρα για την αναθεώρηση του άρθρου για τη μονιμότητα στο Δημόσιο

«Θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσουμε το άρθρο 103 του Συντάγματος, που καθιερώνει…

Ενδιαφέρουν 22 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Αώος στερεύει – Η έλλειψη οικολογικής παροχής απειλεί ένα από τα τελευταία ποτάμια ελεύθερης ροής της Ευρώπης

Tην ανάγκη για άμεση και ουσιαστική διαχείριση των υδατικών πόρων με βάση οικολογικά κριτήρια για…

Μη κατηγοριοποιημένο 22 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρέθυμνο: Βραδιές οικολογίας με θέμα “Οικολογία και Περιβαλλοντικά Κινήματα”

Το θέμα «Οικολογία και Περιβαλλοντικά Κινήματα» θα τεθεί στο επίκεντρο των εισηγήσεων και του διαλόγου…