Άρθρο Localit 25 Ιουλίου, 2023

Σε λειτουργία ψηφιακή εφαρμογή προβολής τοπικών προϊόντων “Agroplatanias” από τον δήμο Πλατανιά

Ψηφιακή εφαρμογή προβολής τοπικών προϊόντων “AgroPlatanias”, δημιούργησε ο δήμος Πλατανιάς, στο πλαίσιο ένταξής του στην ψηφιακή εποχή, αλλά και της στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Το “AgroPlatanias” (agro.platanias.gr)  λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί μία εύχρηστη, καινοτόμα, ψηφιακή υποδομή ενεργοποίησης ηλεκτρονικής προβολής προϊόντων και  φέρνει σε άμεση επαφή τον παραγωγό με τον καταναλωτή, χωρίς κόστος.  Αναμένεται να συμβάλλει σε νέα ώθηση του αγροτικού τομέα της περιοχής, να ενισχύσει την προβολή των τοπικών προϊόντων και να προάγει εν γένει την τοπική οικονομία.

Κάθε παραγωγός μπορεί να έχει πρόσβαση στο δικό του “ψηφιακό χώρο” και με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης-αξιοποίησης:

  • Ηλεκτρονικού προφίλ παραγωγού και παρουσίασης τοπικών προϊόντων.
  • Υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής προϊόντων και δυνατότητας επικοινωνίας ανάμεσα στους παραγωγούς και τους ενδιαφερόμενους.
  • Δημοσιεύσεων (π.χ. παραδοσιακών συνταγών με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου του Δήμου Πλατανιά).
  • Δημιουργίας Καλαθιού Προϊόντων (στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένα τοπικά προϊόντα από τους επισκέπτες της πλατφόρμας).

Το AgroPlatanias θα αποτελεί το σημείο που θα συγκεντρώνει όλη την γαστρονομική ταυτότητα του Δήμου Πλατανιά και παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίζουν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, τα τοπικά προϊόντα, τις γαστρονομικές προτάσεις με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αυτών, ενώ περιέχει χάρτη στον οποίο μπορούν εύκολα να εντοπίζονται οι παραγωγοί. Επιπλέον, η άμεση επικοινωνία παραγωγού καταναλωτή, αποτελεί μια έμπρακτη διασύνδεση του πρωτογενή με τον τουριστικό τομέα, που εντάσσεται στις πάγιες προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Πλατανιά προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την παραπάνω καινοτόμα εφαρμογή agro.platanias.gr  μέσω και της ιστοσελίδας του Δήμου Πλατανιά, www.platanias.gr   στην Ενότητα φιλικοί σύνδεσμοι και να γνωρίσετε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η “Αργυρίτις Γη” του Λαυρίου και η “εν Σαλαμίνι” Νικηφορία. Η Λαυρεωτική άλλοτε και τώρα»- Ηλεκτρονική έκδοση του δήμου

Μια  πρωτότυπη επετειακή ηλεκτρονική έκδοση «Η “Αργυρίτις Γη” του Λαυρίου και η “εν Σαλαμίνι” Νικηφορία.…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 30 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Βγες από το κάδρο»: Εκστρατεία της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για ισότιμη συμμετοχή και προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία

Προβλήματα προσβασιμότητας αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία (A.μεA.)  στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα σύμφωνα με…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 27 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Ρεθύμνης επικεφαλής εταίρος στο Δίκτυο SCHOOLHOODS για την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης των μαθητών

Επικεφαλής εταίρος στο Δίκτυο SCHOOLHOODS είναι ο Δήμος Ρεθύμνης με στόχο τον συντονισμό δράσεων των…