01 Φεβρουαρίου, 2022

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η ΑΔΕΔΥ για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος σε 15.312 υπαλλήλους

Το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που είχαν θέσει η  ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες το προηγούμενο διάστημα και ως εκ τούτου απορρίφθηκε ομόφωνα.

Αυτό προέκυψε κατά τη χθεσινή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ  με τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ για το ζήτημα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με αφορμή το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, κοινή ήταν η διαπίστωση, όλων των συμμετεχόντων, ότι το πόρισμα δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που, τόσο η ΑΔΕΔΥ,  όσο και οι Ομοσπονδίες είχαν θέσει. Το αντίθετο συνέβη καθώς με το πόρισμα περικόπτεται το επίδομα από 15.312 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα, κάτι που συνεπάγεται μείωση των μισθών τους μέχρι και 20%.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η ΑΔΕΔΥ προχωρά στην «οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης για την περικοπή του επιδόματος».

Οι τελικές αποφάσεις, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα ληφθούν αύριο Τετάρτη  στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος Digi Inclusion

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την τελική απολογιστική συνάντηση του ευρωπαϊκού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…