Άρθρο Localit 13 Αυγούστου, 2017

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αναμένεται να τεθεί ο δήμος Ωρωπού λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στον Κάλαμο

Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Ωρωπού ζήτησε αργά το βράδυ η Περιφέρεια Αττικής από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Κάλαμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γγ Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και να κηρύξει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στον δήμο.

Στο μεταξύ, σημαντική είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα της πυροσβεστικής απέστειλε 16 υδροφόρες καθώς και 7 μηχανήματα έργου. Καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης της καταστροφικής πυρκαγιάς, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την παρακολούθηση του συμβάντος. Παράλληλα επί τόπου μετέβει κλιμάκιο της υπηρεσίας για να συμβάλλει στο συντονισμό της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ευχαριστεί «για την αυταπάρνησή τους και την αποτελεσματική τους συνεργασία στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς τους Πυροσβέστες, τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πoλιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς και τους εθελοντές για την άμεση ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς». Τέλος, εύχεται “περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γιόβα, Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής”.

Διακοπές στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Κάλαμο

Σε διακοπές της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε πλήρη εξέλιξη, προχώρησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Καπανδριτίου – Μικροχωρίου, στην συμβολή παραλιακής Αγίων Αποστόλων και επαρχιακής Καλάμου και στην συμβολή της λεωφόρου Μαρκοπούλου με την παραλιακή Αγίων Αποστόλων.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος Digi Inclusion

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την τελική απολογιστική συνάντηση του ευρωπαϊκού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…