Ξεκίνησε το 4ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στην Αθήνα (πολυχώρος Αθηναϊς).
Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι «Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Κοινωνική Ευημερία με Παραγωγή».
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν στις 9.30 το πρωί με χαιρετισμούς της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Προέδρου ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, της Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) κας Βέτας Πανουτσάκου.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι εξής εισηγήσεις:
– H Αναπτυξιακή διάσταση της Περιφέρειας στη θεσμική της θωράκιση – Εισηγητής: κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.
– Αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις της Περιφέρειας – Εισηγήτρια : κα Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.
– Θεσμικά ζητήματα και αρμοδιότητες των Περιφερειών – Εισηγητής: κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.
Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Στη συνέχεια θα γίνουν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες συνέδρων. Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το απόγευμα με την έγκριση του απολογισμού και την έκδοση ψηφίσματος.
Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 293 και είναι:
-Οι 13 Περιφερειάρχες,
-Οι 58 άμεσα εκλεγέντες Αντιπεριφερειάρχες,
-Οι Αντιπεριφερειάρχες που έχουν οριστεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, δηλαδή 6 ανά Περιφέρεια και σε σύνολο 78
-και οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας – σε σύνολο 144 μέλη.
Άρθρο Localit 22 Οκτωβρίου, 2016
Σε εξέλιξη το συνέδριο της ΕΝΠΕ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: 60 εκ. ευρώ για θωράκιση των νησιών από τη λειψυδρία
Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου απέναντι στο μείζον πρόβλημα…
Ρεπορτάζ
14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη Βουλή τροπολογία για τον ΝΟΚ
Η τροπολογία προβλέπει ένταξη των κινήτρων και προσαυξήσεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού στον πολεοδομικό σχεδιασμό,…
Ρεπορτάζ
12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος, έκτος ομαδικός τάφος βρέθηκε στις Συκιές, αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σ. Δανιηλίδης
Νέος, έκτος ομαδικός τάφος εκτελεσθέντων πολιτικών κρατούμενων του Εμφυλίου πολέμου εντοπίστηκε στις Συκιές κατά τη…