Άρθρο Localit 03 Ιουνίου, 2016

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης

metanastesΣτους τέσσερις ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά των Καλών Λιμένων, νότια της Κρήτης, ενώ η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 340 μετανάστες που έχουν διασωθεί, ενδέχεται κάποιοι να προωθηθούν στην Ιταλία ή να προσεγγίσουν το κοντινότερο λιμάνι της Κρήτης.

H επιχείρηση διάσωσης περίπου 700 μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά των Καλών Λιμενών, στην Κρήτη. Ένα αλιευτικό σκάφος 25 μέτρων εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς άρχισε να βυθίζεται.

Αν και το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε σε θαλάσσιο χώρο ευθύνης της Αιγύπτου, άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ελληνικών λιμενικών Αρχών σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές Αρχές. Στο σημείο επιχειρούν πέντε παραπλέοντα σκάφη, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Ρuma της πολεμικής Αεροπορίας.

Τουλάχιστον 700 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφοςανοικτά της Κρήτης λέει ο ΔΟΜ

Τουλάχιστον 700 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε ανοικτά της Κρήτης σήμερα, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

«Περισσότερα από 250 άνθρωποι διασώθηκαν ανοικτά της Κρήτης μετά το ναυάγιο του πλοίου που είχε αποπλεύσει από τη Αφρική με τουλάχιστον 700 πρόσφυγες και μετανάστες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη.

Από τις ελληνικές αρχές ανακοινώθηκε ότι έχουν διασωθεί 302 άνθρωποι και ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Kεφαλογιάννης: Μετά τις 15 Ιουνίου αρχίζουν έλεγχοι και επιβολή προστίμων από την Πυροσβεστική για ακαθάριστα επικίνδυνα οικόπεδα

Αυστηρό μήνυμα ότι μετά τις 15 Ιουνίου, που λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό επικίνδυνων…

Ρεπορτάζ 28 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει αν υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας στις δημοτικές εκλογές όσων έχουν σύμβαση ή σύμβαση οικονομικού αντικειμένου με το Δήμο

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας παρέπεμψε το Γ΄ Τμήμα του Ακυρωτικού Δικαστηρίου το ζητήματα…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ομόφωνη στήριξη στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη στήριξη στον δικαστικό αγώνα συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου Αθηναίων, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν…