Άρθρο Localit 15 Φεβρουαρίου, 2021

Σε επιφυλακή το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων για προστασία των αστέγων άστεγους

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, αυτές τις μέρες λόγω της  κακοκαιρίας «Μήδεια», είναι σε διαρκή επιφυλακή και μεριμνά για τους άστεγους συμπολίτες και ειδικά για εκείνους που επιμένουν να παραμένουν στους δρόμους της πόλης, παρέχοντάς τους, στέγη, τροφή και ζεστασιά.

Όπως εξήγησε ο κ. Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων μιλώντας στον Αθήνα 9.84, άπαντες είναι σε επιφυλακή από το περασμένο Σάββατο με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων και ιδιαίτερα των αστέγων.

«Αυτή τη στιγμή, λειτουργούμε τρεις θερμαινόμενους χώρους, τη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και φυσικά είναι πάντα  διαθέσιμο και το υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων», είπε.

Επίσης, τόνισε ότι οι ομάδες street work του ΚΥΑΔΑ βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται. Ειδικότερα, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλευτές βοηθούν τους ανθρώπους να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες παρέχοντάς τους μεταξύ άλλων μπουφάν, υπνόσακους, ζεστά ροφήματα και ότι χρειάζονται και φυσικά τους καθοδηγούν ώστε να μπορέσουν, εφόσον το επιθυμούν, να βρουν στέγη έστω και προσωρινά, στους θερμαινόμενους χώρους που έχουν διατεθεί ειδικά για την κακοκαιρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Λέων, ο δήμος Αθηναίων και ειδικά το ΚΥΑΔΑ έχουν εφαρμόσει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες για την προστασία όλων από τον κορονοϊό με τη διενέργεια rapid test σε καθημερινή βάση, στους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων, στις δομές , αλλά και στους ανθρώπους που είναι άστεγοι.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού σε ωφελούμενους του ΚΥΑΔΑ, αλλά και σε άστεγους συμπολίτες μας. Ωστόσο, έχουμε προβλέψει να υπάρχει χώρος καραντίνας σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα κορονοϊού. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα».

Υπενθύμισε ότι σε περίπτωση που οι πολίτες δουν στον δρόμο κάποιον άνθρωπο που θεωρούν ότι χρήζει βοήθειας, το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ, 210 5246515,  λειτουργεί αυτές τις μέρες 24 ώρες το 24ωρο και μπορεί κάποιος να απευθυνθεί άμεσα προκειμένου να επέμβουν οι αρμόδιοι όπου υπάρχει ανάγκη.

Επίσης, λειτουργεί σε 24ωρη βάση και  ο τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που παρέχει  η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η διαδικασία για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού, επικεντρώνοντας στη μεταφορά πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη.

«Συνεχίζοντας και διευρύνοντας τις λειτουργίες του προγράμματος, ο δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που έχουν κλείσει αυτές τις μέρες ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν και δεν μπορούν να μεταβούν, να καλέσουν στο 1595 και ειδικό συνεργείο από ειδικούς επιστήμονες θα αναλάβει τη μεταφορά τους. Ήταν χρέος του δήμου Αθηναίων να συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άστεγοι 16 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
80.000 άστεγοι στη Νέα Υόρκη, οι περισσότεροι από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης

Ο αριθμός των αστέγων στη Νέα Υόρκη, την πολυπληθέστερη αμερικανική μεγαλούπολη, αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια…

Άστεγοι 10 Φεβρουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε 43 δήμους το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία” – Πρόσκληση για ένταξη όλων των δήμων

Στην επέκταση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» από 14 σε 43 δήμους της χώρας, που…

Άστεγοι 25 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με διευρυμένο ωράριο οι δομές αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν αυτές τις ημέρες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που έχει φέρει…