Άρθρο Localit 11 Ιανουαρίου, 2017

Σε επιφυλακή για τις ανάγκες προσφύγων στις δομές φιλοξενίας

Με εμφιαλωμένα νερά, τις αντλίες της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή και την αντιμετώπιση των ολιγόλεπτων διακοπών ηλεκτροδότησης, προσπαθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν ανακύψει στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων από το δριμύ ψύχος.

“Γενικότερα, στις 33 δομές όπου φιλοξενούνται περίπου 10.500 άνθρωποι, από τον Βόλο και πάνω, η κατάσταση είναι σχετικά καλή. Συνεχίζεται αδιαλείπτως η σίτιση και όπου υπάρχει διακοπή νερού από τον παγετό, οι ανάγκες καλύπτονται με εμφιαλωμένα νερά”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Όσον αφορά το Βαγιοχώρι, όπου εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές μερικές οικογένειες, ο κ. Αλεξανδρίδης ξεκαθάρισε ότι αρνούνται να φύγουν, παρά το γεγονός ότι τους έχει προταθεί να μείνουν σε στεγασμένους χώρους.

“Εχουμε ήδη στείλει σόμπες για να ζεσταθούν τα μέλη των οικογενειών, τα οποία είναι κυρίως από το Αφγανιστάν και επιμένουν να μείνουν στο Βαγιοχώρι” δήλωσε ο κ. Αλεξανδρίδης, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες του υπουργείου για απομείωση των προσφύγων από τις δομές και μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαύδος: Ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης

Ξεκίνησε στη Γαύδο η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης, που έχει…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου  στο…