Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2024

Σε δημόσια διαβούλευση το ΣΑΠ Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) εκπονεί ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου προσβάσιμων μετακινήσεων σε σημαντικούς προορισμούς του δήμου με κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις.

Το Σχέδιο που υλοποιείται βάσει του Ν. 4819/2021 έχει ως κύριο στόχο να προσδιορίσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για τη δημιουργία του συγκεκριμένου δικτύου σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

Μέσα από το ΣΑΠ ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα προγραμματίσει για την επόμενη διετία, τα κύρια σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα, κλπ) και δημόσια κτίρια, ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, κλπ).

Στον σύνδεσμο https://forms.gle/zyzASbP12mnQec8Y9 οι δημότισσες και οι δημότες που ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερωθούν για τις προτεινόμενες διαδρομές, τους βασικούς δημόσιους χώρους και τα κτίρια σε όλο τον δήμο, τα οποία εξετάζονται για την βελτίωση της προσβασιμότητάς τους.

Παράλληλα, μπορούν να λάβουν μέρος στη διαβούλευση, αναφέροντας και τυχόν επιπλέον οδούς αλλά και σημεία ενδιαφέροντος στα οποία εντοπίζουν προβλήματα και εμπόδια στην μετακίνησή τους ως πεζοί συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την επίλυση των θεμάτων προσβασιμότητάς τους.

Η διαβούλευση αρχίζει την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκκληση Δήμου Βριλησσίων για λελογισμένη κατανάλωση νερού

Κάλεσμα στους πολίτες Βριλησσίων, να αποφεύγουν κάθε άσκοπη κατανάλωση νερού και να περιορίζονται στην λελογισμένη…

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τοποθετήθηκε το Seatrac στο Παράλιο Άστρος

Τοποθετήθηκε για ακόμα μια χρονιά από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το αυτόνομο σύστημα εισόδου –…

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πειραιά: Νέα δάπεδα σε αύλειους χώρους και εργασίες αναβάθμισης  σε Δημοτικά Σχολεία

Εργασίες αναβάθμισης  των αύλειων χώρων στα 14ο, 17ο, 27ο και 43ο Δημοτικά Σχολεία Πειραιά υλοποίησε…