Άρθρο Localit 10 Ιανουαρίου, 2020

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δηλαδή για 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22–29 ετών, καθώς και διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τις Ομοσπονδίες που έχουν εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα, κήρυξε για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, αναφέρει ότι η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας, των ενεργειών και της στήριξης του αγωνιστικού πλαισίου των εργαζομένων (5.500 πτυχιούχων), ηλικίας 22 έως 29 ετών, στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, οι οποίοι απασχολούνται σε διάφορους τομείς και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, καθώς η σύμβασή τους λήγει αυτό το διάστημα.

«Με τον αγώνα τους, προσπαθούν να συνεχίσουν να εργάζονται στις υπηρεσίες του δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι αυτές οι θέσεις εργασίας στις οποίες απασχολούνται είναι κενές οργανικές θέσεις, που δεν έχουν καλυφθεί και δεν πρόκειται να καλυφθούν άμεσα με μόνιμες προσλήψεις.

Συνεπώς, αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών» διευκρινίζει ο κ. Πάιδας, προσθέτοντας ότι η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την εικοσιτετράωρη απεργία, η οποία έχει προκηρυχθεί και συνάμα έχει απευθύνει κάλεσμα και στους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, εφόσον το επιθυμούν.

Παράλληλα, ο κ. Πάιδας σημειώνει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τάσσεται ενάντια στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. «Ζητάμε την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων δημοσίου με μόνιμες προσλήψεις και όχι με μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…