Άρθρο Localit 15 Σεπτεμβρίου, 2022

Σχολικά είδη σε οικογένειες για 2η χρονιά από τον Δήμο Αρταίων

Συγκινητική ήταν για δεύτερη χρονιά η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων «Πρώτο Κουδούνι Για Όλους», για την κάλυψη των αναγκών σε τσάντες και σχολικά είδη των παιδιών-μαθητών των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών, πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο με το Δήμο να μεριμνά για τη κατανομή των ειδών, σύμφωνα με την ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών.

Ειδικότερα για την νέα σχολική χρονιά διανεμήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σχολικές τσάντες, τετράδια και γραφική ύλη σε 133 ανήλικους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, οι οποίοι ανήκουν στις οικογένειες των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου/Παροχής Συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αρταίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχολικά βοηθήματα αλλά και σχολικά είδη, συγκεντρώνονται στη διάρκεια όλης της χρονιάς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αρταίων (οδός Αρτινών Πεσόντων, τηλέφωνο επικοινωνίας: 26810 24897).

Υπενθυμίζεται πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει αυτή τη στιγμή 226 οικογένειες με είδη πρώτης ανάγκης, είδη ένδυσης και υπόδησης και προσφέρει καθημερινά 25 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Επίσης το Κοινωνικό Φαρμακείο στηρίζει 210 οικογένειες με φάρμακα, παραφαρμακευτικό υλικό.

«Πιστεύω ότι καταφέραμε να μοιράσουμε χαμόγελα στα παιδιά και να τους προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα για να ξεκινήσουν με αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά τους. Η ευαισθησία, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός είναι απόδειξη πολιτισμού» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτρης Ευαγγέλου πρόσθεσε «Είμαστε δίπλα σε αυτές τις οικογένειες προσπαθώντας μέσα από το πλέγμα των κοινωνικών Δομών και των εθελοντικών δράσεων που έχουμε αναπτύξει να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους. Για την ανιδιοτελή προσφορά στην δράση αυτή, την ΔΕΥΑΑ, αλλά και για τις χορηγίες ιδιωτών και δημοτών  η Δημοτική Αρχή οφείλει  ένα μεγάλο ευχαριστώ».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μοσχάτο-Ταύρος: Δωρεάν νομική συμβουλευτική από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και τον Δήμο

Συνεχίζεται και φέτος στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. που…

Ενδιαφέρουν 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σπάτων- Αρτέμιδος: Πρόσληψη 12 γυμναστών για τα αθλητικά προγράμματα του δήμου

Την πρόσληψη 12 γυμναστών  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση των…

Ενδιαφέρουν 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων

Ημερίδα με θέμα “Παραβατικότητα Ανηλίκων Νομικές & Κοινωνικές Προεκτάσεις” θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου…