Άρθρο Localit 12 Δεκεμβρίου, 2015

Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά εκλέγουν και εκλέγονται οι γυναίκες

γυναίκες Σαουδική ΑραβίαΓια πρώτη φορά στην ιστορία της  συμμετέχουν οι γυναίκες στις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Σαουδική Αραβία, ως ψηφοφόροι και υποψήφιες.

Ωστόσο άνδρες και γυναίκες ψηφίζουν σε  χωριστά στη Σαουδική Αραβία, η οποία ήταν η τελευταία χώρα στον κόσμο που αρνούνταν στις γυναίκες το δικαίωμα να ψηφίζουν και να είναι υποψήφιες σε εκλογές.

Οι ψηφοφόροι, άνδρες και γυναίκες, πρέπει σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα σε 6.000 υποψηφίους και 900 υποψήφιες, οι οποίες πήραν για πρώτη φορά την άδεια να θέσουν υποψηφιότητα.

Όλοι διεκδικούν μια έδρα στα 284 δημοτικά συμβούλια, τα οποία είναι οι μόνες συνελεύσεις που αποτελούνται από αιρετούς αντιπροσώπους, οι οποίοι έχουν όμως περιορισμένες εξουσίες.

Στο σαουδαραβικό βασίλειο ισχύει μια αυστηρή εκδοχή του Ισλάμ βάσει της οποίας οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν και πρέπει να έχουν την άδεια ενός άνδρα για να εργασθούν ή να ταξιδέψουν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…