Άρθρο Localit 05 Ιανουαρίου, 2015

Ρουμανία: Μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φτώχειας

Ένας στους πέντε Ρουμάνους είναι φτωχός και η κυβέρνηση της χώρας λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας, συντάσσοντας την Εθνική Στρατηγική, ένα πλαίσιο δράσεων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η Εθνική Στρατηγική, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας, Οικογενειακών Υποθέσεων, Κοινωνικής Προστασίας και Ηλικιωμένων, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του αριθμού των φτωχών πολιτών κατά 400.000 μέχρι το 2020, επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική, ένας στους πέντε Ρουμάνους είναι φτωχός, εξαιτίας του ανεπαρκούς εισοδήματος. Το 1/3 του πληθυσμού δεν μπορεί να αγοράσει απαραίτητα αγαθά για να έχει μια αξιοπρεπή ζωή.

Στη Ρουμανία, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ στο σχολείο και ο αριθμός των νέων που έχουν ελλιπή εκπαίδευση είναι αρκετά υψηλός. Πολλοί που εργάζονται δεν έχουν επίσημη σχέση απασχόλησης και έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να κερδίσουν μια σωστή “πρόσβαση” στην αγορά εργασίας.

“Υπάρχουν πολλές φτωχές κοινότητες, όπου αυτά τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και καθιστούν σχεδόν αδύνατο να σπάσει ο φαύλος κύκλος του αποκλεισμού, ελλείψει εξωτερικής παρέμβασης για την υποστήριξη και την ενσωμάτωση των μελών”, επισημαίνεται.

Η στρατηγική για την κοινωνική ένταξη και τη μείωση της φτώχειας περιλαμβάνει ένα σχέδιο δράσης που θα επιτρέψει στη Ρουμανία να κάνει σημαντική πρόοδο στη μείωση της φτώχειας και την ενθάρρυνση της κοινωνικής ένταξης στην περίπτωση των ευπαθών ομάδων, ομάδων και οικογενειών κατά τα επόμενα επτά χρόνια.

Στο “στόχαστρο” της εθνικής στρατηγικής βρίσκονται άτομα ή οικογένειες με ετήσιο εισόδημα που είναι κάτω του 60% του μέσου εισοδήματος/ ανά ενήλικα. Το 2008, περίπου πέντε εκατομμύρια Ρουμάνοι ήταν ‘μέρος’ αυτής της κατηγορίας.

Περισσότερο εκτεθειμένοι στην φτώχεια είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εθνική στρατηγική, προτεραιότητας της οποίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιριών, ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, “ο κίνδυνος φτώχειας για τα παιδιά αυξήθηκε κατά 3% την περίοδο μεταξύ του 2008 και του 2012”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών για τη δήμαρχο Κασσάνδρας

Ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών βρέθηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία κλήθηκε…

Ρεπορτάζ 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ στην Πέλλα στη συνάντηση της περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας με τους δημάρχους της περιοχής

Τα έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Πέλλα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που…

Ρεπορτάζ 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο GivEUvoice

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με τίτλο «GivEUvoice:…