Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2022

Ρέθυμνο: Διανομή παπουτσιών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Yλοποιώντας την καθιερωμένη της κοινωνική δράση που εδράζεται στη διανομή παιδικών και νεανικών παπουτσιών, τα οποία διατίθενται σε ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά οικογένειες, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», επέλεξε τη Δομή Παροχής Συσσιτίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Σύμπραξη Δ. Ρεθύμνης και ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζευς»).

Η συγκεκριμένη κοινωνική προσφορά της Ένωσης, είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και ενεργοποιήθηκε χάρης στη συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ρεθύμνης με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με αποτέλεσμα τη χορηγία 104 ζευγαριών παπουτσιών «TOMS», για παιδιά ηλικίας 1-18 ετών, στις δύο κοινωνικές δομές του δήμου.

Η δράση, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, πέρα από γενναιόδωρη ως δράση, χρήζει ξεχωριστής αναφοράς, δεδομένου ότι κατατίθεται σε μία περίοδο οξυμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. «Το παράδειγμα των δωρητών αξίζει τον δημόσιο έπαινο. Πρωτοβουλίες όπως αυτή, έμπρακτης κατάθεσης αλληλεγγύης, συμπόνιας και ανθρωπιάς, είναι αξιομίμητες, αφού τροφοδοτούν αισθήματα ασφάλειας, αποδυναμώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, ενώ παράλληλα εμπνέουν όλους για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δρ. ‘Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Εβδομάδα Περιβάλλοντος «Δες το Σφαιρικά»

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Πάτρα η Εβδομάδα Περιβάλλοντος (6-10 Ιουνίου), με τίτλο «Δες…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Σε λειτουργία η παραλίμνια ποδηλατική διαδρομή

Την έναρξη λειτουργίας της ποδηλατικής διαδρομής στο παραλίμνιο μέτωπο ανακοίνωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Έργων του…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δωρίδος: Ξεκινά ο διαγωνισμός για το Βοτανικό Κήπο Πενταγιών

Την έναρξη του διαγωνισμού για το έργο των αναπλάσεων στους Πενταγιούς, της Δ.Ε. Βαρδουσίων, προκηρύσσει…