Άρθρο Localit 11 Ιουνίου, 2024

Ρέθυμνο: Ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης οργανώνει ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι με τίτλο «ΕΚ- ΠΑΙΔΕΥ- ΤΙΚΩΣ». Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Εκτός σχολικής τάξης, τώρα που η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε και μπορούμε να πάρουμε τις απαραίτητες «αναπνοές», χωρίς την ένταση και την πίεση της σχολικής καθημερινότητας, τον καλοκαιρινό μήνα Ιούλιο που συνήθως και κατά διαστήματα αναλογιζόμαστε όσα μας ΠΑΙΔΕΥσαν το χειμώνα και προσπαθούμε με διάφορους – όχι πάντα αποτελεσματικούς- τρόπους να τα επαναπροσδιορίσουμε και να τα επαναξιολογήσουμε, η συμμετοχή στο βιωματικό ψυχοεπαιδευτικό εργαστήρι θα μπορούσε να προσφέρει απαντήσεις, να φωτίσει εναλλακτικές και να εμψυχώσει επιστημονΙΚΩΣ όσους εκπαιδευτικούς αποφασίσουν να συμμετέχουν» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Κοινότητας.

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφορά σε τέσσερις συναντήσεις που θα γίνονται κάθε Πέμπτη 9:30- 11:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Α΄ΚΑΠΗ Ρεθύμνου (Μοάτσου 2) στις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024
  • Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024
  • Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
  • Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων θα συζητηθούν θεματικές όπως: εσωτερικά κίνητρα, επαγγελματικές προκλήσεις, προσωπικές αξίες και μελλοντικοί στόχοι. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ψυχική ενδυνάμωση και ενίσχυση δεξιοτήτων ευεξίας των εκπαιδευτικών μέσα από βιωματικές και ψυχοεκπαιδευτικές ασκήσεις.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας (Γερακάρη 61-63, όπισθεν Δημαρχείου) κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου, έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΚ

  • Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή_ 8:00- 16:00
  • Τρίτη, Πέμπτη_ 8:00- 18:00

στα τηλέφωνα 28313 41 250, 255, 256, 257, 260, 261

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μισό εκατομμύριο γερμανικά μπαλκόνια διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες παραγωγής ρεύματος

Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα γερμανικά μπαλκόνια που διαθέτουν ηλιακών συλλεκτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα μέλη από όλη την Ελλάδα στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Οχτώ επιπλέον δήμοι εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. Πρόκειται για τους δήμους Αγιάς, Αμυνταίου,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας ο Καλαματιανός χορός και το Δρώμενο Ευετηρίας της Νέδουσας

Ο Καλαματιανός Χορός και το Καρναβάλι Καθαράς Δευτέρας στη Νέδουσα Ταΰγετου (Δρώμενο Ευετηρίας) συγκαταλέγονται στις…