Άρθρο Localit 21 Ιουλίου, 2021

Ρέθυμνο: Πρωτοβουλία  Δήμου και Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου για ενημέρωση κατοίκων Οικισμών σχετικά με πανδημία και εμβολιασμό

Με στόχο την ασφαλή, έγκυρη επιστημονική ενημέρωση των πολιτών του Ρεθύμνου και ιδιαίτερα όσων διαμένουν σε Οικισμούς , ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική Υπηρεσία του, ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού καθώς και ιατροί του Νοσοκομείου, συμπράττουν για το κρίσιμο θέμα της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού και τα οφέλη του εμβολιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εθελοντική και με αμιγώς κοινωνικό προσανατολισμό, η οποία, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δρ ‘Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, υποστηρίζεται από τους καθ’ ύλην ειδικούς για το ζωτικής σημασίας αυτό θέμα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα και απειλεί εδώ και δύο χρόνια τη δημόσια υγεία, τη συνοχή της κάθε κοινωνίας, την οικονομία, τη μελλοντική της προοπτική. Κλιμάκια επιστημόνων και ανθρώπων της αυτοδιοίκησης θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊο Covid-19 και τις μεταλλάξεις του και θα συζητάνε μαζί τους για τον εμβολιασμό και τους πιθανούς προβληματισμούς τους, ενώ θα απαντάνε στα ερωτήματα τους λύνοντας τυχόν απορίες τους.

Πρώτος σταθμός του κλιμακίου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα είναι η πλατεία Προφήτη Ηλία, στην Επισκοπή, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, στις 8.30 το βράδυ. Όπως επισημαίνει η κα Γκίκα: «Ελπίζουμε οι συμπολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα έγκυρης ενημέρωσης που τους παρέχεται από εξειδικευμένους γιατρούς, και του τοπικού συμβουλίου Επισκοπής, προς όφελος δικό τους και του τόπου μας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πού γίνονται δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη 27 Ιουλίου

Σήμερα,  Τρίτη  27 Ιουλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εμβολιασμός κατ’ οίκον στο Δήμο Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού κατ’ οίκον. Συγκεκριμένα μετά…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τρίτη 27 Ιουλίου στη Γλυφάδα για δωρεάν rapid test

Στη Γλυφάδα θα βρίσκεται και αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια…