Άρθρο Localit 24 Μαρτίου, 2023

Ρέθυμνο: Νέα δράση ανακύκλωσης πλαστικών υλοποιεί ο Δήμος ως επικεφαλής εταίρος του έργου Plasteco/Interreg 

Με μια νέα δράση που αφορά τη συλλογή νάιλον θερμοκηπίου και λάστιχων άρδευσης, ο Δήμος Ρεθύμνης επενδύει στην ορθολογική διαχείριση πλαστικών απορριμμάτων. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία  με εταιρεία συλλογής και μεταφοράς μη επικίνδυνων αποβλήτων  σε ειδική μονάδα ανακύκλωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο,  η Υπηρεσία   Περιβάλλοντος & Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Ρ. και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δ. Λελεδάκης, καλούν τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα (γεωργούς, αγρότες κλπ) οι οποίοι διαθέτουν  νάιλον θερμοκηπίου και λάστιχα άρδευσης  που δεν χρειάζονται πια, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας (28310 57940, 40977) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία της απόσυρσης ή καταστροφής των συγκεκριμένων υλικών.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια  προώθησης της ανακύκλωσης / επαναχρησιμοποίησης και μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων, η οποία  συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την  κυκλική οικονομία.

“Τομείς που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας,  τους οποίους υποστηρίζει διαρκώς  ο Δήμος Ρεθύμνης,  αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το PLASTECO που  εντάσσεται στο διαπεριφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG EUROPE  και προωθεί  σύγχρονες πρακτικές ορθής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων από τους Δήμους και τις επιχειρήσεις”, καταλήγει εμφατικά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση της Συνοικίας των Προσφυγικών του Ταύρου

Μία μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση της περιοχής του Ταύρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Χαλκιδέων

Υπόγειοι κάδοι εγκαθίστανται από σήμερα Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο του έργου…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο χωριστής συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Στη δημιουργία- για πρώτη φορά – δημοτικού δικτύου χωριστής συλλογής τηγανέλαιων, θα προχωρήσει  ο Δήμος…