Άρθρο Localit 14 Ιουνίου, 2024

Ρέθυμνο: Μέτρα και ανακοινώσεις για τον καύσωνα στους δήμους Κισσάμου και Ρεθύμνου

Λόγω του καύσωνα που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στο Ρέθυμνο, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου, ενημερώνουν ότι θα είναι και σήμερα Παρασκευή στη διάθεση όλων των συμπολιτών και επισκεπτών, η κλιματιζόμενη αίθουσα του Κεντρικού ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου 2, από τις 9 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ,. Όπως κάθε φορά, θα βρίσκονται στο χώρο στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες που θα επιλέξουν το ΚΑΠΗ για την προσωρινή ανάπαυση και ανακούφισή τους από τη ζέστη.

Στο δήμο Κισσάμου στα Χανιά, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε πως απαγορεύονται λόγω της πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που φτάνει σήμερα Παρασκευή, στη κατάταξη 4, όλες οι περιπατητικές δραδρομές του δήμου Κισσάμου: Στο Φαράγγι Τοπολίων, στη διαδρομή Ε4 Φαλάσσαρνα – Μπάλος, στη διαδρομή προς τη Λιμνοθάλασσα Μπάλου.

Επίσης απαγορεύεται η χρήση γεωργικών μηχανημάτων σε υπαίθριο χώρο και μηχανημάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σπινθήρα, όπως ο τροχός κοπής κ.ά.. Ζητάει να μην υπάρξει άναμα φωτιάς και κάθε είδους χρήση φωτιάς σε υπαίθριο χώρο, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως “με σωστή πρόληψη και συνεργασία μπορούμε να διανύσουμε μια ασφαλή αντιπυρική περίοδο”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω προσφέρει και αυτή τη σχολική χρονιά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές και…

Ενδιαφέρουν 03 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με σεβασμό και συγκίνηση τιμήθηκαν τα 82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Με επίκεντρο τη μνήμη των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου…

Ενδιαφέρουν 02 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2026 στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που απευθύνονται σε…