Άρθρο Localit 18 Ιουνίου, 2021

Ρέθυμνο: Εκτεταμένες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης, στο κτίριο του δημαρχείου

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης θα προχωρήσει ο Δήμος Ρεθύμνης στο κτίριο του κεντρικού δημαρχείου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 670.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ ο σχεδιασμός των απαιτούμενων εργασιών και η μελέτη του αναγκαίου αυτού έργου, όπως χαρακτηρίζεται από τη δημοτική αρχή, στοχεύει «στην ανάδειξη της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής του κτιρίου, που μετρά 50 χρόνια ζωής, αλλά και του συμβολισμού του, ως χώρος στέγασης των λειτουργιών μιας σημαντικής δομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις, θα υπάρξει δραστική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος και δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, από άποψη θερμοκρασίας, για τους εργαζόμενους και επισκέπτες του δημαρχείου. Με την ευκαιρία των εργασιών για την εξοικονόμηση ενέργειας, στο κτίριο των 1.490,73 τμ, θα εκτελεστούν εργασίες στατικής ενίσχυσης του κτιρίου, ύψους 295.000 ευρώ που θα καλυφθούν από πόρους του δήμου.

Για τις υπηρεσίες του δήμου στο χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών και μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, αποφασίστηκε η προσωρινή μεταστέγαση τους, σε άλλα δημοτικά κτίρια.

Οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με τις συγκεκριμένες δημοτικές υπηρεσίες μόνον μέσω του σύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου του δήμου, καλώντας στο 15700 και όχι στους τηλεφωνικούς αριθμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου www.rethymno.gr, (στο www.rethymno.gr/e-services/e-requests), επιλέγοντας τον κόμβο «e-Υπηρεσίες» και μετά «e-αιτήματα» μπορούν να κάνουν χρήση όποιου από τα 80 διαθέσιμα ηλεκτρονικά αιτήματα επιθυμούν, όπως έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κλπ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών των οφειλών τους με πιστωτική-χρεωστική κάρτα (στο www.rethymno.gr/e-services/e-pay).

Επιπλέον μπορούν να ενημερώνονται για θέματα πολιτικής προστασίας, κυκλοφοριακών δεδομένων, πολιτισμού και αθλητισμού κά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Ρομποτικό σύστημα που ανακτά ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, έξυπνα ρομπότ ικανά να…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις στο Δήμο Αρταίων 

Είκοσι νέες «έξυπνες» στάσεις υψηλών προδιαγραφών, θα εγκατασταθούν στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων, στο πλαίσιο του…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 10 νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ακόμη δέκα καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα ρίχνει στη μάχη για την καθαριότητα της πόλης, ο Δήμος…