Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2021

Ράμπες ΑμεΑ σε τρεις παραλίες του Δήμου Θηβαίων

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται οι ειδικές ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Θηβαίων. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στην επανατοποθέτησή τους στις παραλίες Αγίου Βασιλείου, Αλυκής και Σαραντίου, διευκολύνοντας την πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα περιορισμένης κινητικότητας.

Οι ράμπες είναι ενεργειακά αυτόνομες, έχοντας ως πηγή τροφοδοσίας την ηλιακή ενέργεια, ενώ δίπλα στην εγκατάσταση υπάρχει λυόμενο αποδυτήριο.

“Με την τοποθέτηση των ειδικών ραμπών και βοηθητικών υποδομών γίνεται πραγματικότητα η επιθυμία των ΑμεΑ, αλλά και των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας(όπως οι υπερήλικες και τραυματίες) για αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμος Θηβαίων.

«Η θάλασσα και το κολύμπι, εκτός από δικαίωμα αποτελεί αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων. Οι παραλίες του Δήμου μας είναι για όλους και πρέπει όλοι οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις χαρές και ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας. Στόχος μας είναι τις επόμενες χρονιές να τοποθετηθούν ειδικές ράμπες και στις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Γ. Αναστασίου».

Οι ράμπες θα απομακρυνθούν κατά τη λήξη της κολυμβητικής περιόδου προκειμένου να συντηρηθούν, ενώ τον ερχόμενο Μάιο θα γίνει εκ νέου η τοποθέτησή τους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θήβα: «Πράσινο φως» για ένταξη έργου της ΔΕΥΑΘ στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Την ένταξη του έργου της ΔΕΥΑ Θήβας με τίτλο «Βελτίωση υδροδότησης των οικισμών της ΔΕ…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Αττικής: Ψηφιακή υπηρεσία για προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων

Μια νέα  ψηφιακή υπηρεσία ενεργοποιήθηκε στην περιφέρεια Αττικής για την εξυπηρέτηση αιτημάτων που απευθύνονται στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με ενημερωτικό φυλλάδιο ο Δήμος καλεί τους Πατρινούς να κάνουν την ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια

Φυλλάδιο για την ανακύκλωση, θα αποστείλει ο Δήμος Πατρέων  στα σπίτια όλων των δημοτών παρέχοντας…