Άρθρο Localit 18 Δεκεμβρίου, 2017

Ρ. Δούρου: 292 εκ. ευρώ για έργα υποδομής στη Δ. Αττική

Έργα της τάξης των 292 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε από το βήμα του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής» η pεριφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Μετά από σοβαρή και συστηματική δουλειά, με το κεφάλι πάντα σκυμμένο στα προβλήματα, είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε από τη Δυτική Αττική, για τη Δυτική Αττική, έργα της τάξης των 292 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία τονωτική ένεση στο σύνολο της εθνικής οικονομίας» δήλωσε η κ. Δούρου, εξηγώντας ότι πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (99 εκατ. ευρώ), έργα οδοποιίας (112 εκατ. ευρώ), έργα άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης (56 εκατ. ευρώ), έργα κοινωνικών υποδομών και αστικών αναπλάσεων (25 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την pεριφερειάρχη Αττικής, το δεύτερο σημείο που ανέδειξε η τραγωδία στη Μάνδρα, είναι η ανάγκη άμεσης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου- υιοθέτηση ταχύτερων διαδικασιών.

«Έχουμε εκπονήσει μία συγκεκριμένη αντιπλημμυρική στρατηγική, η οποία αφιερώνει το 30% του προϋπολογισμού σε αντιπλημμυρικά έργα υποδομής» τόνισε η κ. Δούρου, λέγοντας ότι τα αντιπλημμυρικά, τα αποχετευτικά έργα και η διαχείριση των απορριμμάτων, δεν έχουν εγκαίνια και φωτογραφίες για το προεκλογικό φυλλάδιο, με στόχο την επανεκλογή.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο επίκεντρο του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης, η οικονομική πίεση στους δήμους και κρίσιμα θεσμικά ζητήματα

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Ο νέος Κώδικας αποτελεί μια κρίσιμη θεσμική μεταρρύθμιση. Είναι ένα θετικό βήμα μπροστά.»…

Διεθνείς Σχέσεις 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ALDA), Μάλτα, 13.5.2026
Διεθνείς Σχέσεις 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Κογκρέσσο του ΣτΕ στο Kristiansand: οι ανθεκτικές πόλεις και περιφέρειες αποτελούν το κλειδί για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών διαδικασιών στην Ευρώπη, 4-6.5.2026, Νορβηγία