Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2021

Πυρκαγιά στη Χίο- Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Σε εξέλιξη είναι  πυρκαγιά στη Χίο, όπου νωρίτερα εκκενώθηκε και δεύτερος οικισμός με εντολή της Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για τον οικισμό Σιδηρούντα από όπου απομακρύνθηκαν περίπου 20 κάτοικοι και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως είχε γίνει νωρίτερα και με τους κατοίκους του οικισμού Κατάβαση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται προς το παρόν άμεσα ο οικισμός Σιδηρούντας, ωστόσο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς.

Ήδη, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις ενώ μεταξύ των μέσων που επιχειρούν είναι και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200. Επίσης, μετέβησαν με αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της Β ΕΜΑΚ.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν συνολικά, 62 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…