Άρθρο Localit 07 Ιουνίου, 2024

Πυκνώνει το δίκτυο των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο Ηράκλειο

Σε είκοσι συνολικά σημεία στο Δήμο Ηρακλείου, έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής υπόγειοι κάδοι, στο πλαίσιο της πρώτης τμηματικής παράδοσης που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα υπόγειοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στη Λ. Δημοκρατίας, στο παρκάκι της Εθνικής Αντιστάσεως, στην οδό Αρτέμιδος (Πάρκο Μικράς Ασίας), πάνω από το πάρκο της Μικράς Ασίας, στην Λ. Κνωσσού, καθώς και στις συμβολές των οδών Μ. Ηλιάδη – Παστρικάκη και Βασιλάκη – Ν. Καμπιτάκη. Επίσης, σε άλλα σημεία της πόλης προχωρούν οι αναγκαίες εργασίες πριν την τελική τοποθέτηση των υπόλοιπων 80 υπόγειων κάδων.

Κάθε κάδος έχει χωρητικότητα όσο 2,5 συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποκομιδής, στον εξορθολογισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση των σημείων, γεγονός που βελτιώνει και την καθημερινότητα των περιοίκων.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Ηρακλείου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/5 έγινε ομόφωνα δεκτή η χωροθέτηση και εγκατάσταση τεσσάρων υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, στην αρχή της οδού Πεδιάδος μετά και την έγκριση από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε από τον Αλέξη Καλοκαιρινό ως επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, με δεδομένο ότι το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απόσυρση του ΠΔ για τους όρους δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ο δήμος Πλατανιά και οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής

Ειδική δημόσια συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παλ Συμβουλίου Πλατανιάς με θέμα το…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…