Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2019

Ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια φέρνει νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα

 Ένα ψυχρό μέτωπο που σήμερα το πρωί βρίσκεται στη Βαλκανική Χερσόνησο κινείται νότια και θα διασχίσει την Ελλάδα, από το βράδυ της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

   Το ψυχρό μέτωπο ακολουθείται από ψυχρές αέριες μάζες και θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ελλάδας.

   Συνοπτικά, την Τρίτη αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης. Στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα πέσουν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

   Από το μεσημέρι της Τετάρτης, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί. Παράλληλα, θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι την Τρίτη και την Τετάρτη θα φτάνουν κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…