Άρθρο Localit 09 Απριλίου, 2014

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Καλλικράτη

βουλήΠέρασε τελικώς από τη  βουλή – παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους αιρετούς που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, το οποίο ψηφίστηκε κατ΄άρθρο την Τρίτη, ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί στο σύνολό του.

Ειδικότερα,  το άρθρο 24 που ορίζει ότι οι αιρετοί που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τίθενται σε αργία μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση σε περίπτωση πλημμελημάτων και όταν υπάρχει πρωτόδικη απόφαση σε περίπτωση κακουργημάτων – και όχι αυτοδικαίως όπως ίσχυε μέχρι τώρα – προκάλεσε διαφωνία μεταξύ του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Π. Κουκουλόπουλου, με τον πρώτο να το καταψηφίζει. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι η διάταξη πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και συγκεκριμένα για πλημμελήματα να τίθενται σε αργία οι αιρετοί με απόφαση του εφετείου, ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία, όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές.

Ωστόσο ο Π. Κουκουλόπουλος τάχθηκε υπέρ και ως αποτέλεσμα η ρύθμιση υπερψηφίστηκε, αφού η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο οποίος λειτουργεί ως αντικαταστάτης του προέδρου του κόμματος, υπερισχύει.

Αν και το άρθρο 24 ψηφίσθηκε κανονικά, ωστόσο, το άρθρο 21  που αφορά σε επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων από τους ΟΤΑ καταψηφίσθηκε από την αντιπολίτευση και από το ΠΑΣΟΚ, καθώς σε αυτή την περίπτωση υπήρχε συμφωνία Κουκουλόπουλου – Ντόλιου,  με αποτέλεσμα να μην περάσει στο νομοσχέδιο.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…