Άρθρο Localit 06 Οκτωβρίου, 2020

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Την απρόκλητη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κατά του αρμένικου λαού καταδικάζει με ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, καλώντας να σταματήσει «η απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή».

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε στη χθεσινή  συνεδρίαση αναφέρεται -μεταξύ άλλων- πως το δημοτικό συμβούλιο «στέκει αλληλέγγυο στον αρμένικο λαό, με τον οποίο μας συνδέουν ισχυροί και μακρόχρονοι ιστορικοί δεσμοί» και τονίζεται πως η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι αδελφοποιημένη με το Γκιούμρι της Αρμενίας.

«Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στον δοκιμαζόμενο αρμένικο λαό ως δήμος και συνεργαζόμαστε στενά με τους εδώ Ελληνοαρμένιους αδελφούς μας. Με όλες μας τις δυνάμεις ο δήμος Θεσσαλονίκης και διαμέσου του δικτύου των αδελφοποιημένων πόλεων μπορούμε να δυναμώσουμε τη φω νή μας, να ενημερώσουμε και να συμβάλουμε στην καταδίκη των εχθροπραξιών», συμπληρώνεται στο ψήφισμα.

Επίσης υπογραμμίζεται πως «δυστυχώς για άλλη μία φορά χώρες υποκινούμενες και κατευθυνόμενες στην περιοχή από την τουρκική κυβέρνηση δημιουργούν μια γενικευμένη κλιμάκωση και ένταση, πράξεις που αποτελούν προσβολή απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και στον πολιτισμένο κόσμο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ενδιαφέρουν 15 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων & συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καλεί όλους τους Δήμους της χώρας σε συμβολικό κλείσιμο…

Ενδιαφέρουν 11 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας & Έξυπνων Πόλεων

Πάνω από 30 στελέχη της Αυτοδιοίκησης και ειδικοί ανέδειξαν καλές πρακτικές, τεχνολογίες και προκλήσεις για…