Άρθρο Localit 15 Απριλίου, 2024

Ψηφιακή ξενάγηση στους δρόμους Ιστορίας του Ναυπλίου του 19ου αιώνα

Ξεκίνησε και επίσημα η «ψηφιακή ξενάγηση και Εικονική περιπλάνηση στους δρόμους Ιστορίας του Ναυπλίου κατά τον 19ο αιώνα». Πρόκειται για μια δικτυακή υπηρεσία χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Όπως σημειώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, η προβολή ιστορικών και πολιτισμικών σημείων του Ναυπλίου αναμένεται να συνεισφέρει στην περεταίρω ανάδειξη της πόλης ως ξεχωριστού τουριστικού και πολιτιστικού πόλου.

Μέσα από διαδραστικούς και τρισδιάστατους ανάγλυφους χάρτες οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν την ιστορία της πόλης, ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιστορικά κτίρια, τα μουσεία και άλλους κρυμμένους ιστορικούς θησαυρούς.

Με τρισδιάστατη αναπαράσταση υπαίθριων γλυπτών, ο επισκέπτης της πλατφόρμας έχει την δυνατότητα της θέασή τους από ποικίλες οπτικές γωνίες με περιστροφή, σμίκρυνση και μεγέθυνση.

Παράλληλα μέσω της χρήσης φωτογραμμετρίας, η τρισδιάστατη αναπαράσταση των εξωτερικών τμημάτων του εμβληματικού φρουρίου προσφέρει στους διαδικτυακούς επισκέπτες τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στους χώρους του, για πρώτη φορά μετά την αποκατάστασή του και το άνοιγμα των πυλών του, τον Αύγουστο του 2023.

Ψηφιακή ξενάγηση προσφέρεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

https://historyofnafplio.nafplio.gr/el

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σκύδρας: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» με συλλογή τροφίμων

Δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Σκύδρας, ενόψει…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους Δελφούς ο Υπουργός Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Επίσκεψη στον Δήμο Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης,…

Ενδιαφέρουν 18 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανείς μόνος σε ώρα ανάγκης: Μητρώο ευάλωτων πολιτών στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων προχωρά σε επικαιροποίηση του Ειδικού Μητρώου προληπτικής απομάκρυνσης ευάλωτων πολιτών, καλώντας τους…