Άρθρο Localit 29 Μαρτίου, 2024

Ψηφιακές περιηγήσεις στους δρόμους ιστορίας του Ναυπλίου του 19ου αιώνα

Μια νέα διαδικτυακή πύλη, που θα φιλοξενεί καινοτόμες εφαρμογές και πλούσιο πολυμεσικό περιεχόμενο, μέσω των οποίων οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε κτίρια, μουσεία, ναούς και πλατείες του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου, καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους του Παλαμηδίου, της Ακροναυπλίας και του Φρουρίου Μπούρτζι, θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους, κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου Ναυπλιέων.

Πρόκειται για το νέο έργο που παρουσιάζει ο Δήμος, με τίτλο «Ψηφιακή ξενάγηση και Εικονική Περιπλάνηση στους δρόμους Ιστορίας του Ναυπλίου κατά τον 19ο αιώνα».

Στο εν λόγω έργο, μετά από την προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία, ανάδοχος αναδείχθηκε η Talent ΑΕ Πληροφορικής.

H εν λόγω υπηρεσία, εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» που διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ).

Στόχος του έργου είναι ο εμπλουτισμός της εμπειρίας της εικονικής και φυσικής επίσκεψης στην πόλη του Ναυπλίου, μέσα από διαδραστικούς χάρτες, εφαρμογές περιήγησης 360ο,τρισδιάστατης αναπαράστασης γλυπτών που κοσμούν τους δημόσιους χώρους της πόλης και του φρουρίου Μπούρτζι, καθώς και εφαρμογή ψηφιακού ξεναγού με αξιοποίηση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας(AR)για κινητές συσκευές.

Η νέα διαδικτυακή πύλη θα είναι διαθέσιμη online για το κοινό στα μέσα Απριλίου 2024.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κόνιτσας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Κεφαλοχώρι

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει μαζί με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, το Υπουργείο…