Άρθρο Localit 16 Ιουλίου, 2026

Ψηφιακά Post-it για τις ιδέες των πολιτών στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Έναν νέο ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινιάζει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, μέσω της πλατφόρμας Post-it.

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα την ιδέα ή την πρότασή του προς τον Δήμο, με έναν απλό και διαδραστικό τρόπο.

Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό Post-it για ένα θέμα που τον αφορά, μεταφέροντας στον Δήμο την αλλαγή που θα ήθελε να δει στη γειτονιά ή στην πόλη του.

Οι ιδέες που υποβάλλονται αξιολογούνται από την κοινότητα μέσω μηχανισμών rating, ώστε να αναδεικνύονται οι πιο δημοφιλείς προτάσεις. Στη συνέχεια, οι κορυφαίες ιδέες εισέρχονται σε φάση διαβούλευσης, όπου οι πολίτες μπορούν να τις συζητήσουν και να τις εμπλουτίσουν.

Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας βρίσκεται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της καθημερινότητας της πόλης. Όπως επισημαίνει ο Δήμος, «ο πολίτης δεν είναι απλός αποδέκτης αποφάσεων, αλλά ενεργός συνδιαμορφωτής τους».

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας είναι η ενσωμάτωση στοιχείων gamification, που μετατρέπουν τη συμμετοχή σε μια πιο ευχάριστη και διαδραστική εμπειρία, ενισχύοντας το ενδιαφέρον των πολιτών και δίνοντας μεγαλύτερη ορατότητα στις προτάσεις τους.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού καλεί δημότες και επισκέπτες, νέους και μεγαλύτερους, να μοιραστούν τις ιδέες τους για την πόλη, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ζωντανού χάρτη προτάσεων που αποτυπώνει τις ανάγκες και τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων: Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει τη λειτουργία του και για το σχολικό έτος…

Ενδιαφέρουν 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω προσφέρει και αυτή τη σχολική χρονιά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές και…

Ενδιαφέρουν 03 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με σεβασμό και συγκίνηση τιμήθηκαν τα 82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Με επίκεντρο τη μνήμη των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου…