Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2018

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ξηρασίας- λειψυδρίας προχωρά η περιφέρεια Κρήτης.

Η Κρήτη είναι μια από τις περιφέρειες του Ευρωπαϊκού Νότου που επηρεάζεται σημαντικά από τα φαινόμενα της ξηρασίας- λειψυδρίας με ορατές πλέον τις επιπτώσεις στην επάρκεια των απαιτούμενων υδατικών πόρων.

Η αύξηση των αναγκών σε νερό άρδευσης αλλά και νερό ύδρευσης εκτοξεύεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο . Την ίδια χρονική περίοδο οι βροχοπτώσεις περιορίζονται σημαντικά.

Τα παραπάνω οδηγούν σε μια ανταγωνιστική σχέση μεταξύ των χρήσεων του νερού. Επιπλέον, η πρόσβαση σε καλής ποιότητας νερό είναι καθοριστική για την καθημερινότητα αλλά και για τις περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες.

Με δεδομένο ότι η διαχείριση των φαινομένων ξηρασίας- λειψυδρίας πρέπει να αντιμετωπιστεί  συνολικά και όχι αποσπασματικά, η περιφέρεια προχωρά

μέσω της εκπόνησης ενός Στρατηγικού Σχεδίου στην κατάρτιση  του εν λόγω σχεδίου, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης.

Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 73.000 ευρώ.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 13 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας τίμησε τους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για τους Δραμινούς που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 10 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: «Η πληροφορία πρέπει να ακολουθεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης την πληροφορία – Οι Δήμοι συνδιαμορφωτές του νέου ψηφιακού κράτους»

Την ανάγκη το νέο ψηφιακό κράτος να οικοδομηθεί με επίκεντρο τον πολίτη και με ενεργό…

Διεθνείς Σχέσεις 09 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, 29-30.7.2026, ΟΣΛΟ» – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΟΣΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ