Άρθρο Localit 18 Ιουλίου, 2017

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Δ. Ελλάδας για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας

Το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε σειρά προτάσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της περιφέρειας για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμού, ενόψει της διεξαγόμενης διαβούλευσης για τη Σύνταγμα.

Σκοπός – όπως αναφέρει – «να δημιουργηθεί πλέγμα προστασίας της στέγης εκείνων που αντικειμενικά και άδολα στερούνται της δυνατότητας αποπληρωμής των χρεών τους».

Ειδικότερα, το συμβούλιο ενέκρινε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την πανελλήνια δικτύωση φορέων Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, με στόχο την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς. Επίσης, ενέκρινε την ενυπόγραφη έγκριση των πολιτών για την υποβολή πρότασης, με σκοπό την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας μίας στέγης σε κάθε πολίτη, καθώς και τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της στέγης από την αναγκαστική εκτέλεση.
Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν με την ενημέρωση των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων όλης της χώρας, την ενσωμάτωση όλων των αποφάσεων των περιφερειακών συμβουλίων σε ενιαία θέση της Ένωσης Περιφερειών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, όπως και με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για την ενυπόγραφη έγκριση του αιτήματος.
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την περιφέρεια, «θα τεθεί υπόψη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ώστε ενιαία η Αυτοδιοίκηση να προτείνει στην κυβέρνηση τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας σε κάθε οικογένεια», πριν κληθεί να διαχειριστεί «περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή».
Σε δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε: «Η αξιοπρεπής στέγη είναι μια βασική ανάγκη για καθέναν από εμάς, για κάθε οικογένεια και κοινωνικό δικαίωμα για κάθε άνθρωπο. Η περιφέρειά μας πρέπει και μπαίνει μπροστά για να προστατεύσουμε τα σπίτια των συνανθρώπων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην βρεθεί κανένας στον δρόμο».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«e-Pyrasfaleia»: Νέος ψηφιακός οδηγός πυρασφάλειας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Σε λειτουργία ένα νέο ψηφιακό εργαλείο πυρασφάλειας για Δήμους, πολίτες και επαγγελματίες Το Πυροσβεστικό Σώμα…

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

RenoIn GR : Υπηρεσίες μιας στάσης για την... 19 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1ος Χρόνος Έργου RENOINGR : Οι δράσεις της ΚΕΔΕ, τα ωφέλη για τους ΟΤΑ