Άρθρο Localit 17 Ιουνίου, 2022

Πρωτοποριακό πρόγραμμα στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, για την προστασία και την ασφάλεια των ατόμων τρίτης ηλικίας

Ο Δήμος οροπεδίου Λασιθίου, ο γηραιότερος Δήμος στην Κρήτη και ο πέμπτος γηραιότερος Δήμος της Ελλάδος, λαμβάνει μία επιπλέον μέριμνα για την τρίτη ηλικία.

Έπειτα από την ιδιαίτερα επιτυχημένη μέχρι τώρα κοινωνική δομή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου «Βοήθεια στο Σπίτι» ο δήμος πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων” ύστερα από πρόταση του διοικητή Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγ. Νικολάου, Γιώργου Παναγιωτάκη, υλοποιεί άμεσα πιλοτικό ανά την Ελλάδα πρόγραμμα για την προστασία και την ασφάλεια των ατόμων τρίτης ηλικίας στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα επισκέπτονται τους ηλικιωμένους δημότες, μόνιμους κάτοικους του δήμου, και θα φροντίζουν για την ασφάλειά τους με καθημερινή παρουσία, πέρα από την καθημερινή υποστήριξη με παράδοση φαγητού και ειδών σούπερ μάρκετ, φαρμάκων, πρώτης ανάγκης (ξύλα κλπ) που παρέχεται από το πρόγραμμα ‘βοήθεια στο σπίτι’.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, ανέφερε ότι το Οροπέδιο Λασιθίου διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές υπηρεσίες για την τρίτη ηλικία, κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες, Κοινωνική Υπηρεσία-Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Υγείας και ΕΚΑΒ 24ωρου κάλυψης, Ιατρεία, Γηροκομείο, Φυσικοθεραπευτήριο, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.α. καθιστώντας το Λασίθι ένα όχι μόνο υγιεινό, αλλά και ασφαλή προορισμό, για μόνιμη διαμονή ή επίσκεψη για την 3η ηλικία.

“Το μυστικό για τα υψηλά ποσοστά ηλικιωμένων άρα και μακροζωίας, οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή του οροπεδίου Λασιθίου αποτελεί πρότυπο υγιεινής ζωής, καθώς οι επισκέπτες αλλά κυρίως οι κάτοικοι απολαμβάνουν τα αγνά τοπικά προϊόντα του τόπου, τις χιλιόχρονες και αναλλοίωτες συνταγές κρητικής διατροφής, αλλά κυρίως το μοναδικό υγιεινό κλίμα που προσφέρει το υψόμετρο στα χωριά μας, που είναι τα υψηλότερα χωριά της Κρήτης» πρόσθεσε ο κ. Στεφανάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…