Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2024

Πρωτοποριακό πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Νέος τεχνολογικός εξοπλισμός εγκαταστάθηκε στο Ιατρείο Μνήμης του Πολυιατρείου Παπάγου για την εφαρμογή του Προγράμματος Νοητικής Ενδυνάμωσης του LLM Care. Παράλληλα εκπαιδεύτηκαν οι δύο φυσικοθεραπευτές, που θα στελεχώσουν το Ιατρείο Μνήμης για την αξιοποίηση του Προγράμματος  Σωματικής Ενδυνάμωσης του LLM Care, στους ωφελούμενους δημότες του.

Όπως υπενθυμίζει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ήδη “από το 2014, με πρωτοβουλία του δημάρχου Η. Αποστολόπουλου, αξιοποιεί το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care, εφαρμόζοντας εξειδικευμένα πρωτόκολλα Νοητικής και Σωματικής Ενδυνάμωσης με τη χρήση νέας τεχνολογίας στους δημότες του, επιδιώκοντας να προάγει την ανεξάρτητη διαβίωση και αυτονομία των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων”.

Παράλληλα αναφέρεται στην πολυετή και αγαστή συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τον Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και Πληροφορικής στην Ιατρική εκπαίδευση,  Παναγιώτη Μπαμίδη, και την Επιστημονική Ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ (Εργαστήριο iMedPhys)”. Σημειώνει επίσης ότι,  αποτελεί μέλος του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών του Εργαστηρίου iMedPhys, συμμετέχοντας και συνδιοργανώνοντας ποικίλες δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προαγωγής της υγείας, σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Στις 26 Ιανουαρίου λοιπόν, στο πλαίσιο δημιουργίας συμπράξεων συνεργασίας, αλλά και επέκτασης των υφιστάμενων δικτύων συνεργασίας, τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Εργαστηρίου iMedPhys, Ευαγγελία Ρωμανοπούλου και  Βασιλική Ζηλίδου, παρέδωσαν και εγκατέστησαν νέο τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να ενισχύσουν τη δυναμική του Ιατρείου Μνήμης του Πολυιατρείου Παπάγου, για να πραγματοποιηθεί η εφαρμογή του Προγράμματος Νοητικής Ενδυνάμωσης του LLM Care, με κύριο γνώμονα τη βελτίωση της νοητικής υγείας και ευημερίας, αλλά και πρόληψη της νοητικής έκπτωσης των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας (2 φυσικοθεραπευτές) που θα στελεχώσουν το Ιατρείο Μνήμης του Πολυιατρείου Χολαργού για την αξιοποίηση του Προγράμματος Σωματικής Ενδυνάμωσης του LLM Care στους ωφελούμενους – δημότες του.

«Η παροχή σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων προς ενδυνάμωση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Η επίτευξη συνεργασιών με σημαντικού μεγέθους εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το ΑΠΘ, επιβεβαιώνει την θεσμική μας κατοχύρωση ως Δήμος κατάλληλος υποδοχέας καινοτόμων και αποδοτικών συστημάτων προαγωγής της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

“Τα σύγχρονα μέσα για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους δημότες μας, είναι πρωταρχικός μας στόχος. Είμαστε ευτυχείς με το νέο Ιατρείο Μνήμης του Πολυιατρείου Παπάγου, το οποίο ενισχύθηκε με νέα τεχνολογικά συστήματα, όπως το Πρόγραμμα Νοητικής Ενδυνάμωσης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Φροντίδας LLM Care του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, η προϊσταμένη των Δημοτικών Ιατρείων Παπάγου- Χολαργού, Σοφία Αργυροπούλου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Κάλεσμα στους πολίτες για αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους

Στην αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους μέχρι την 30η Απριλίου 2024, καλούνται οι πολίτες…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά νωρίτερα η αντιπυρική περίοδος σε Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στις περιφέρειες της Κρήτης, Βορείου και…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Εορδαίας: Οριστική παραλαβή δύο δομών για ΑμεΑ

Στην οριστική παραλαβή της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας…