03 Φεβρουαρίου, 2022

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΚΕΔΕ – ΕΕΤΑΑ – Hope genesis για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων και ο πρόεδρος της HOPE genesis Στέφανος Χάνδακας.

 

Στην υπογραφή παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας και η αντιπρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Εύα Γκόγκου.

 

Σκοπός του Πρωτοκόλλου είναι η προώθηση της συνεργασίας σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο για την επίτευξη στρατηγικών στόχων που αφορούν την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα η συνεργασία αφορά στη διαμόρφωση πλαισίου κοινής δράσης για την προώθηση κοινών ενεργειών όπως:

  • την ανάπτυξη, υποστήριξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας
  • την συμμετοχή σε κοινές ερευνητικές και επιμορφωτικές δράσεις και ολιστικές παρεμβάσεις για την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος που σχετίζεται με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την εκπαίδευση των νέων για την αναπαραγωγική υγεία ως μέρος του οικογενειακού τους προγραμματισμού
  • την προσέλκυση χρηματοδότησης από ανταγωνιστικά Εθνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή ερευνητικά έργα σε συνεργασία με Διεθνείς Ερευνητικούς Οργανισμούς, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Τοπικής Ανάπτυξης, Κοινωνικούς Φορείς, καθώς και Ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • την παροχή προγραμμάτων δια βίου μάθησης και on line προγραμμάτων
  • τη διοργάνωση συνεδρίων, συμποσίων, σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, διάρκειας πέντε ετών, έχει κοινωφελή και εθελοντικό χαρακτήρα και δεν περιέχει οικονομικό αντικείμενο.

 

Αμέσως μετά την υπογραφή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου  δήλωσε:

Θωρώ πραγματικά την υπογεννητικότητα ως το υπ’ αριθμόν ένα εθνικό ζήτημα. Υποχρέωσή μας είναι να φτιάξουμε πόλεις φιλικές στο παιδί και στην οικογένεια, πόλεις με παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, πόλεις με πάρκα και παιδικές χαρές, πόλεις που δεν θα φοβάσαι να αφήσεις το παιδί σου να κινηθεί και να ζήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράψαμε σήμερα το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την ΕΕΤΑΑ και τη HOPE genesis. Η πρώτη κίνηση ήταν η δράση που έγινε στην Κάσο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την ανακοίνωση της χορηγίας παιδικού σταθμού. Οι παιδικοί σταθμοί όμως θέλουν και παιδιά. Και σε αυτό οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας από την πλευρά του».

 

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας δήλωσε σχετικά:

 

Με πολύ χαρά σήμερα υπογράψαμε ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας η ΕΕΤΑΑ, η ΚΕΔΕ και η HOPE genesis για να κάνουμε πράξη την παροχή βοήθειας και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της πατρίδας μας, όπως είναι τα μικρά ακριτικά νησιά και οι ορεινή δήμοι για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Το δημογραφικό, ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Αυτή η συνεργασία μόνο βοήθεια και καλό έχει να προσφέρει.

 

Ο πρόεδρος της HOPE genesis Στέφανος Χάνδακας δήλωσε:

 

Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, καθώς και όλους τους συντελεστές, για τη σύναψη αυτής της πολλά υποσχόμενης συνεργασίας. Με τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού φορέα, ακαδημαϊκών και της Κοινωνίας των Πολιτών, προχωράμε μαζί, στη  διαμόρφωση ενός πλαισίου κοινής δράσης με σκοπό την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυνατό ξεκίνημα για τη μονάδα τεχνικής βοήθειας της ΕΕΤΑΑ. Επίσκεψη Προέδρου ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στα νέα της γραφεία.

Δημήτρης Παπαστεργίου: Πάγια θέση μας η τεχνική βοήθεια σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους  …

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Και φέτος η Αυτοδιοίκηση θα τα καταφέρει, στέκοντας ο ένας δίπλα στον άλλον θα δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με κυρίαρχα θέματα τις  ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν και αφορούν…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Δημήτρης Παπαστεργίου: Στην Πολιτική Προστασία η Αυτοδιοίκηση είναι πάντα εκεί και σίγουρα μπορεί να προσφέρει…