Άρθρο Localit 21 Ιανουαρίου, 2020

Πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, στην Αυστραλία

Ένας άνδρας που επέστρεψε από την Κίνα και εμφανίζει τα συμπτώματα ενός μυστηριώδους νέου κοροναϊού — συγγενή αυτού που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Σύνδρομο του Αναπνευστικού (ΣΟΑΣ) — που πλέον έχει επιβεβαιωθεί ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο τέθηκε σε απομόνωση κατ’ οίκον στην Αυστραλία, μετέδωσε σήμερα το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο άνδρας αυτός, το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Βουχάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας όπου βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών και όπου πιστεύεται πως άρχισε η αλυσίδα μετάδοσης.

Ο κοροναϊός έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, όλους στη Βουχάν, ενώ τα κρούσματά του ξεπερνούν τα 200. Αρκετοί ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Ο ασθενής βρίσκεται στο σπίτι του στο Μπρίσμπεϊν (βορειοανατολικά) με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού και οι υγειονομικές αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δείξουν αν πράγματι έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Ο νέος ιός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Κίνα αλλά και διεθνώς, καθώς θυμίζει το ξέσπασμα της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου από το 2002 ως το 2003, όταν ο κοροναϊός που το προκαλούσε είχε εξαπλωθεί από την Κίνα σε 37 χώρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 774 ανθρώπους, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ, κατά δεδομένα του ΠΟΥ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τάσσεται ομόφωνα κατά του ΠΔ και καταθέτει πρόταση κοινωνικά δίκαιη, στη βάση της ανάγκης προστασίας…