Άρθρο Localit 04 Αυγούστου, 2023

Πρώτη έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ στον Δήμο Σαρωνικού, λόγω της πυρκαγιάς

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο είχε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης συνοδευόμενος από τον πρώην δήμαρχο, Πέτρο Φιλίππου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου και ζήτησε την άμεση αρωγή για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν. Επίσης, αναφέρθηκε στα σχετικά έγγραφα που έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία και αφορούν στα ζητήματα της αναδάσωσης και της συνολικής προστασίας της περιοχής.

“Ο υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου με 300.000 ευρώ για τις πρώτες επείγουσες εργασίες που αφορούν στην απομάκρυνση καμένων υλικών και στη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των χώρων εναπόθεσης ογκωδών και κλαδεμάτων. Δεσμεύτηκε δε να μελετήσει και να ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού τα δίκαια αιτήματα του Δήμου”, σημειώνει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο Χρ. Γκίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στο σύνολο των αιτημάτων που είχε εκθέσει σε πρόσφατο έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο ζητούσε την άμεση χρηματοδότηση του δήμου για τα παρακάτω:

  • 500.000 ευρώ για την απομάκρυνση των καμένων δέντρων και της καμένης ύλης από τους οικισμούς που επλήγησαν.
  • 1.000.000 ευρώ για την προμήθεια κορμοδεμάτων – κορμοφραγμάτων προκειμένου να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.
  • 2.000.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη φωτιά.
  • 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί δημοτικές υποδομές.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24ωρη απεργία των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς αυξήσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου μέχρι τις 5 το πρωί της…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΥΔΟΜ και ρεαλιστικές λύσεις για τον ΝΟΚ

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που προέβλεψε τη μεταφορά των Πολεοδομιών στους δήμους ανήγγειλε ο υπουργός…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δημάρχων της Μπολόνια και της Φλωρεντίας υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης

Τρεις εβδομάδες μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Piazza del Popolo στη Ρώμη, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν…