Συνελήφθη χθες στην υπηρεσία του για δωροδοκία ο προϊστάμενος του Τμήματος Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών. Ο συλληφθείς βρέθηκε προσημειωμένο χρηματικό ποσό για τη διαδικασία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος πολίτη και παραπέμφθηκε για παράβαση του άρθρου 235 του Π.Κ. «Δωροληψία Υπαλλήλου»,.
Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωσή της επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για να λάβει σχετική ενημέρωση και αναμένει άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες όπως την άσκηση ποινικής δίωξης προκειμένου να ανασταλούν τα καθήκοντά του, και το κατηγορητήριο για να τεθεί σε αργία και να παραπεμφθεί πειθαρχικά. Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
«Η πάταξη της διαφθοράς που υπονομεύει τη δημόσια διοίκηση, είναι πρωταρχική προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή Αττικής, η οποία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αδιαφάνειας, φαυλότητας και διαφθοράς που απαξιώνουν το έργο των δημοσίων λειτουργών και λειτουργούν εις βάρος των πολιτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις απόρριψης της πολιτικής, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Άρθρο Localit 23 Απριλίου, 2016
Προτεραιότητα η πάταξη της διαφθοράς τονίζει η Περιφέρεια Αττικής μετά τη σύλληψη υπαλλήλου για δωροδοκία
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς – Κλειστοί οι σταθμοί Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο με εντολή της ΕΛΑΣ
Στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα…
Ρεπορτάζ
09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα -Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου 2025 καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥκήρυξαν…
Ρεπορτάζ
09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤτΕ: Δώστε την είσπραξη και διαχείριση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους – Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα
Επαναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας την πρόταση του προς την κυβέρνηση…