25 Απριλίου, 2024

Πρόταση για καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταθέτει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Παιδείας

Πρόταση για την καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς και να συμβάλλουν αποφασιστικά  στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα καταθέσει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Παιδείας.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε το αμέσως επόμενο διάστημα να υποβάλει την πρόταση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, εισηγούμενος το θέμα, η κυκλοφοριακή αγωγή είναι αναγκαίος πυλώνας της οδικής ασφάλειας, καθώς συνιστά τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης προκειμένου να λειτουργούμε υπεύθυνα ως οδηγοί, πεζοί, συνεπιβάτες ή ποδηλάτες. Και φυσικά η εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ολοκληρωμένης προσέγγισης της οδικής ασφάλειας. Για αυτό τα παιδιά πρέπει να μάθουν από τη μικρή τους ηλικία πως πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά στο δρόμο, να διδαχθούν τους κυκλοφοριακούς κανόνες και να ενημερωθούν για τις συνέπειες αν δεν τους τηρήσουν.

Ο κ. Κυρίζογλου τόνισε ότι μέχρι τώρα τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής γίνονται μόνο από την τροχαία σε συνεργασία κάποιες φορές με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία, διότι έχουν περιορισμένο εύρος και είναι προαιρετικά. Και κατέληξε:

«Προτείνουμε λοιπόν, την καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάτι που θα συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας των παιδιών και να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την ευκαιρία να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την Πέμπτη…

Newsletter (top) ... 15 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής ΚΕΔΕ και 165 δήμων στο ΣτΕ για τις 8 Οκτωβρίου 2024 για το τέλος ταφής – ΥΠΕΝ και ΕΟΑΝ δεν είχαν καταθέσει τις απόψεις τους

Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και 164 δήμων…

Newsletter (middle) ... 14 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα ΚΕΔΕ -ΕΕΤΑΑ για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων

Λ. Κυρίζογλου: Πυξίδα για την οργανωμένη και αποτελεσματική λειτουργία των δήμων οι Οργανισμοί Εσωτερικών Υπηρεσιών…