Άρθρο Localit 29 Ιουλίου, 2020

Προσβάσιμη και φιλική στα ΑμεΑ η παραλία του Παλαιού Φαλήρου

default

Σε μια σημαντική παρέμβαση με στόχο την υποστήριξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των Ατόμων με Αναπηρία προχώρησε ο Δήμος  Παλαιού Φαλήρου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου,  εγκαθιστώντας στην παραλία της πόλης το ειδικό σύστημα  seatrack.

Το σύστημα προσφέρει αυτόνομη είσοδο κι έξοδο στην θάλασσα ατόμων με κινητική αναπηρία και με περιορισμένη κινητικότητα, διευκολύνοντας την πρόσβαση τους στη θάλασσα και  καθιστώντας την παραλία φιλικότερη προς όλους.

Το σύστημα το οποίο τοποθετήθηκε στο σημείο parking – ανάμεσα σε Poseidon Edem Hotel και Edem (στάση Τραμ Edem) – είναι ενεργειακά αυτόνομο καθώς υποστηρίζεται από φωτοβολταικό πάνελ ενώ κατασκευάστηκε και ξύλινος διάδρομος πρόσβασης πλάτους 1,5 μ. από τον χώρο στάθμευσης της παραλίας ΕΔΕΜ έως την συσκευή, μήκους 25 μέτρων, προκειμένου η συσκευή  να είναι προσβάσιμη.

 Επίσης διαθέτει φωτισμό ασφαλείας κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ η όλη κατασκευή είναι προσωρινή δίνοντας την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή απεγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης , αποθήκευσης της και επανεγκατάστασης της στο μέλλον, όποτε αυτό κριθεί χρήσιμο.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση από τους Δήμους για τους πολίτες.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διαχρονικά διεκδικεί από το κεντρικό κράτος περισσότερους πόρους από τα…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νικ. Κακλαμάνης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας δημοκρατίας»

Στην ημερίδα της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Νικήτας Κακλαμάνης…