Άρθρο Localit 29 Ιουλίου, 2020

Προσβάσιμη και φιλική στα ΑμεΑ η παραλία του Παλαιού Φαλήρου

default

Σε μια σημαντική παρέμβαση με στόχο την υποστήριξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των Ατόμων με Αναπηρία προχώρησε ο Δήμος  Παλαιού Φαλήρου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου,  εγκαθιστώντας στην παραλία της πόλης το ειδικό σύστημα  seatrack.

Το σύστημα προσφέρει αυτόνομη είσοδο κι έξοδο στην θάλασσα ατόμων με κινητική αναπηρία και με περιορισμένη κινητικότητα, διευκολύνοντας την πρόσβαση τους στη θάλασσα και  καθιστώντας την παραλία φιλικότερη προς όλους.

Το σύστημα το οποίο τοποθετήθηκε στο σημείο parking – ανάμεσα σε Poseidon Edem Hotel και Edem (στάση Τραμ Edem) – είναι ενεργειακά αυτόνομο καθώς υποστηρίζεται από φωτοβολταικό πάνελ ενώ κατασκευάστηκε και ξύλινος διάδρομος πρόσβασης πλάτους 1,5 μ. από τον χώρο στάθμευσης της παραλίας ΕΔΕΜ έως την συσκευή, μήκους 25 μέτρων, προκειμένου η συσκευή  να είναι προσβάσιμη.

 Επίσης διαθέτει φωτισμό ασφαλείας κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ η όλη κατασκευή είναι προσωρινή δίνοντας την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή απεγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης , αποθήκευσης της και επανεγκατάστασης της στο μέλλον, όποτε αυτό κριθεί χρήσιμο.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Αυγούστου, 2025
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ενημέρωση του προσωπικού της Τ.Α.

Υπογράφηκε στις 21/7/2025 προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. με αντικείμενα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 71/2020

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα Καίρια…