Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2022

Προσβάσιμες στα ΑμεΑ οι παραλίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας – Πλωτά θαλάσσια αμαξίδια σε 15 παραλίες και στα Διαπόντια 

Στην εγκατάσταση δύο ακόμα seatrac στις περιοχές των Γουβιών και της Παλαιοκαστρίτσας προχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Με την εγκατάσταση αυτή, ολοκληρώνεται ουσιαστικά ένας συνολικός σχεδιασμός που δίνει τη δυνατότητα στα Άτομα με Αναπηρίες να έχουν επιτέλους πρόσβαση σε δημοφιλείς παραλίες και να απολαμβάνουν ισότιμα την ομορφιά της θάλασσας.

Όπως υπενθυμίζεται,  ήδη από τον Μάιο έχουν εγκατασταθεί τρία seatrac στις παραλίες της Δασιάς, του Ύψου και του ΝΑΟΚ. Στην παραλία του ΝΑΟΚ έχει επίσης εγκατασταθεί ένα ηχητικό σύστημα καθοδήγησης ανθρώπων με προβλήματα όρασης

«Το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας για ίσες ευκαιρίες αποδεικνύεται με πράξεις. Υλοποιήσαμε ένα σχεδιασμό που δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον μας και είμαι πολύ χαρούμενη που τα Άτομα με Αναπηρίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα και να ξεκουραστούν στις πλέον δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες μας.», δήλωσε η δήμαρχος Μ. Υδραίου, επισκεπτόμενη την περιοχή των Γουβιών, πριν από λίγες ημέρες.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας έχουν τοποθετηθεί πλωτά αμαξίδια θαλάσσης σε 15 παραλίες του νησιού και στα Διαπόντια Νησιά.

Υπάρχουν επίσης 2 αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης σε εγκαταστάσεις του Δήμου για να σταλούν άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο ζητηθούν.

“Με όλες αυτές τις πρωτοποριακές δράσεις ολοκληρώνεται ένα πλήρες σχέδιο παρεμβάσεων για την πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα” καταλήγει ο Δήμος.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Ρομποτικό σύστημα που ανακτά ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, έξυπνα ρομπότ ικανά να…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις στο Δήμο Αρταίων 

Είκοσι νέες «έξυπνες» στάσεις υψηλών προδιαγραφών, θα εγκατασταθούν στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων, στο πλαίσιο του…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 10 νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ακόμη δέκα καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα ρίχνει στη μάχη για την καθαριότητα της πόλης, ο Δήμος…