Άρθρο Localit 08 Νοεμβρίου, 2016

Προστασία της πρώτης κατοικίας μικροφειλετών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ζητά το ΔΣ της ΚΕΔΕ

ΔΣ ΚΕΔΕΜε πράξη νομοθετικού περιεχομένου να προχωρήσει η κυβέρνηση στην προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμους μικροφειλετών προς το Δημόσιο και τους Δήμους ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Κατά εισήγησή  του  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλης τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία να μπαίνουν σε πλειστηριασμό κατοικίες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για οφειλές μικρών ποσών.

«Η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει όλους τους πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τους Δήμους. Οι εποχές δεν ενδείκνυνται για τέτοιου είδους ανάλγητες πολιτικές. Αυτές οι πρακτικές, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι να κλονίσουν σοβαρά την κοινωνική συνοχή αλλά και το κοινό περί δικαιοσύνης αίσθημα.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε από την κυβέρνηση να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε αυτές τις περιπτώσεις συμπολιτών μας και να τους επιτρέψει να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους αλλά και την εμπιστοσύνη τους στο κράτος δικαίου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…